Fiul lui Ronaldinho la academia lui FC Barcelona
Fiul lui Ronaldinho la academia lui FC Barcelona
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Fiul lui Ronaldinho, 17 ani, în teste la academia lui F.C. Barcelona

Joao Mendes, fiul fostului atacant al selecţionatei Braziliei şi al echipei FC Barcelona, Ronaldinho, se află în prezent în teste la academia clubului catalan de fotbal, informează presa spaniolă, conform sportalert.ro.

Ronaldinho jr, în vârstă de 17 ani, care şi-a reziliat contractul cu clubul brazilian de ligă secundă Cruzeiro, s-ar putea alătura academiei Barcelonei într-o mutare care este gestionată personal de preşedintele acestei grupări, Joan Laporta, scrie ziarul catalan Sport.

Ronaldinho, care acum lucrează ca ambasador al clubului FC Barcelona, a petrecut cinci ani pe Camp Nou ca jucător, între 2003 şi 2008.

El a disputat peste 200 de meciuri în tricoul „blaugrana” şi a marcat aproape 100 de goluri, câştigând un trofeu al Ligii Campionilor şi două titluri de campion în La Liga. Ronaldinho a făcut parte din echipa Braziliei care a câştigat Cupa Mondială în 2002.

Fiul lui Ronaldinho, la Academia lui F.C. Barcelona
Fiul lui Ronaldinho, la Academia lui F.C. Barcelona

Ronaldo de Assis Moreira (n. 21 martie 1980, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazilia[6]), cunoscut mai mult ca Ronaldinho sau Ronaldinho Gaúcho, este un fost fotbalist brazilian care a jucat pe postul de mijlocaș sau atacant.

Din septembrie 2015 este ambasadorul clubului FC Barcelona. El a câștigat premiul Jucătorul Anului FIFA în 2004 și 2005. Renumit pentru tehnica, șuturile, dribling-urile, depășirile și loviturile sale libere, Ronaldinho este considerat pe larg unul din cei mai buni fotbaliști din generația sa.

Ronaldinho în portugheză înseamnă „Ronaldo cel mic”. În Brazilia este cunoscut după porecla „Gaúcho” pentru a-l deosebi de Ronaldo, care deja era denumit „Ronaldinho” în Brazilia. Ronaldo și-a păstrat primul nume după mutarea în Europa, permițându-i astfel lui Ronaldinho să renunțe la „Gaúcho” și să rămână simplu Ronaldinho.

Ronaldinho a jucat 97 de meciuri, marcând 25 de goluri pentru echipa națională de fotbal a Braziliei. El a făcut parte din lotul Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal 2002, formând trioul de atac alături de Ronaldo și Rivaldo. Atunci a devenit campion mondial și a fost inclus în FIFA World Cup All-Star Team.

La nivel de club, Ronaldinho a jucat la Grêmio, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Flamengo și Atlético Mineiro. Cu Barcelona el a câștigat UEFA Champions League în 2006 și Balonul de Aur în 2005.

A devenit cetățean al Spaniei în ianuarie 2007.[11] Ronaldinho a fost inclus în FIFA 100, lista celor mai buni fotbaliști în viață redactată de Pelé, dar și în FIFPro World XI între 2005–2007.

Biografie și viața personală

Ronaldinho s-a nǎscut în Porto Alegre, capitala statului Brazilian Rio Grande do Sul. Mama lui, Dona Miguelina, este o fostă vânzătoare care s-a pregătit să devină asistentă medicală. Tatăl lui, João, a fost un lucrător naval dar și fotbalist la o echipă locală Esporte Clube Cruzeiro (a nu se confunda cu Cruzeiro EC).

A suferit un atac de cord fatal în piscina familiei atunci când Ronaldinho avea opt ani. După ce fratele său mai mare Roberto a semnat un contract cu Grêmio, familia s-a mutat într-un cartier mai bogat al Porto Alegre, care a fost un cadou de la club pentru a-l convinge pe fratele său să rămână. Cariera lui Roberto a încetat foarte repede din cauza unei accidentări.

Calitățile lui Ronaldinho au înflorit de la o vârstă fragedă el fiind poreclit Ronaldinho deoarece adesea el era cel mai mic și cel mai tânăr jucător în meciurile de tineret ale clubului.

El a dezvoltat un interes pentru futsal și fotbal pe plajǎ care mai târziu s-a extins la fotbalul organizat. Prima oară când a intrat în contact cu presa a fost la vârsta de treisprezece ani când a marcat 23 de goluri într-o victorie 23-0 împotriva unei echipe locale.

Ronaldinho a fost descoperit ca fiind o stea în ascensiune la Campionatul Mondial de Tineret U-17 desfășurat în Egipt când a marcat două goluri din penalty.

Astăzi, fratele lui, Roberto îi este manager, sora lui, Deisi fiind cea care se ocupă de relația cu presa.Ronaldinho a devenit tată pe 25 februarie 2005 când o dansatoare braziliancă Janaína Mendes a dat naștere fiului lor, care a fost numit João după tatăl său.

Cariera de club

Cariera lui Ronaldinho a început cu echipa de tineret a lui Grêmio, sub conducerea lui Liam Higgins. Și-a făcut debutul ca profesionist în timpul Copa Libertadores în anul 1998.[20] În 2001, Arsenal și-a exprimat interesul pentru el, dar totul a căzut atunci când nu a putut obține un permis de muncă în Marea Britanie.

El a luat în considerare să joace ca împrumutat în Prima Ligă Scoțiană la clubul St. Mirren, dar nici asta nu s-a mai întâmplat deoarece el a fost implicat într-un scandal fals al pașapoartelor în Brazilia. În 2001, Ronaldinho a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea francezǎ Paris Saint-Germain.

În timpul sezonului 2000-2001, Luis Fernández, managerul echipei Paris Saint-Germain s-a plâns că Ronaldinho era mai mult preocupat de viața nocturnă pariziană decât de fotbal, iar vacanțele sale în Brazilia se prelungeau întotdeuna peste program.

În 2003, la mai puțin de doi ani după ce s-a transferat la PSG, el a spus foarte clar că vrea să plece deoarece echipa nu se calificase în nici o competiție europeană.

Paris Saint-Germain

În 2001,Ronaldinho semnează un contract pe cinci ani cu gruparea franceză Paris Saint-Germain pentru 5 milioane de euro.

La sosirea sa în Paris,i s-a dat tricoul cu numărul 21 și a fost introdus într-o linie care i-a inclus pe colegul său brazilian Aloisio și mijlocașii Mikel Arteta și Jay-Jay Okocha.Ronaldinho a debutat pentru Paris Saint-Germain pe 4 august 2001 apărând ca un substitut într-o remiză 1-1 cu Auxerre.

FC Barcelona

În primă instanță, președintele Barcelonei Juan Laporta a promis că îl va aduce la club pe David Beckham, dar în urma transferului său la Real Madrid, Barcelona a intrat în cursă pentru transferul lui Ronaldinho alături de Manchester United câștigând semnătura lui.

Și-a făcut debutul pentru club într-un meci amical împotriva lui AC Milan în Washington DC pe RFK Stadium, înscriind un gol în victoria cu 2-0. După ce a suferit o accidentare în a doua parte a campionatului, el s-a reîntors în a doua parte ajutând-o pe Barcelona să termine a doua în campionat.

Ronaldinho a câștigat primul titlu în campionatul spaniol în sezonul 2005-2006, și a fost numit Jucătorul anului pe 20 decembrie 2004. În 2005, Ronaldinho a primit a doua oară trofeul FIFA World Player of the Year, învingându-l pe Frank Lampard jucătorul lui Chelsea, dar și pe colegul său de la Barcelona Samuel Eto’o.

Pe 8 martie 2005, Barcelona a fost eliminată din UEFA Champions League de Chelsea în prima rundă eliminatorie, Ronaldinho înscriind două goluri în meciul pierdut cu 4-2.

Cu contractul său care expira în 2008, i-a fost făcută o ofertă de prelungire până în 2014 [26], dar a refuzat-o. În septembrie 2005, și-a prelungit contractul pe doi ani cu o clauză de reziliere de 85 de milioane de lire.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.