Fiul lui Osama bin Laden a fost ucis în Afganistan 1
Ultima Ora Externe

Fiul lui Osama bin Laden a fost ucis în Afganistan

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a fost ucis într-o operațiune antiteroristă a SUA desfășurată în Afganistan.

Casa Albă a transmis sâmbătă, într-o declarație de presă citată de Reuters, că operațiunea americană s-a desfășurat în regiunea Afganistan-Pakistan.

”Pierderea lui Hamza bin Laden nu doar că lasă Al-Qaeda fără lideri importanți și legați simbolic de Osama bin Laden, dar subminează activități operative importante ale grupării”, se precizează în declarația Casei Albe, fără a indica însă data la care s-a produs operațiunea.

Un oficial american a precizat pentru Reuters că Hamza ar fi fost lichidat cu luni de zile în urmă, la granița dintre Afganistan și Pakistan, iar președintele Donald Trump a fost informat la vremea respectivă în legătură cu operațiunea.

Guvernul american avea informații potrivit cărora Hamza, despre care se crede că avea 30 de ani, i-a succedat tatălul său, Osama bin Laden, la conducerea organizației teroriste, a mai spus oficialul american.De altfel, acesta a fost alături de tatăl său, în Afganistan, înaintea atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra SUA.

De asemenea, el a stat alături de tatăl său în Pakistan, după invadarea Afganistanului de către trupele americane, mișcare ce i-a obligat să își mute cartierul general al operațiunilor în Pakistan.La sfârșitul lunii iulie, au apărut informații potrivit cărora militantul terorist Hamza bin Laden, fiul preferat al fostului lider al reţelei Al-Qaeda Osama bin Laden, a murit.

Informațiile au fost furnizate de oficiali americani citaţi de NBC News.Oficialii citaţi nu au oferit însă detalii despre circumstanţele morţii unuia dintre liderii reţelei teroriste Al-Qaeda și nu era clar dacă Statele Unite erau implicate în moartea liderului terorist.La 22 august, ministrul american al Apărării, Mark Esper, a confirmat moartea lui, însă nu a oferit alte amănunte.

Departamentul de Stat american anunța, în februarie, o recompensă de un milion de dolari pentru localizarea liderului Al-Qaeda despre care spunea că este ”în ascensiune” și a proferat ameninţări la adresa Statelor Unite şi a aliaţilor.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.