Nucleara pentru Gabriela Firea. Inspectorii au fost trimiși la verificări. Este vorba de bani mulți
Gabriela Firea introduce o nouă taxă municipală pentru apa uzată
Ultima Ora Social

Firea NU PERMITE protestatarilor să manifesteze la ceremonia de joi de la Ateneul Român

Firea NU PERMITE protestatarilor să manifesteze la ceremonia de joi de la Ateneul Român

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis protestatarului Cristian Dide că nu poate organiza o manifestare, joi seară, la Ateneul Român, pentru că acolo organizează Ministerul Afacerilor Externe un alt eveniment. Cu toate acestea, Cristian Dide anunță că va protesta, joi, la Ateneu, conform mediafax.ro

„Domnul Cristian Dide a înțeles să investească Comisia de Ordine Publică a Municipiului București cu o solicitare pentru trei mitinguri, unul în fața Ministerului de Externe, în data de 10, un alt miting pentru Piața Victoriei, iar altul care vizează o adunare publică în parcul din fața Ateneului Român. Urmează ca în scurt timp să emitem o adresă prin care vom comunica decizia Comisiei de Ordine Publică, având în vedere că în data de 4 ianuarie 2019 am fost investiți cu o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru zona despre care se face vorbire, respectiv Ateneul Român, Hilton și Palatul Regal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, legea nu permite organizarea a două adunări în același loc și în același timp.

„Membri în această comisie sunt și de la MAI, Jandarmerie și alte direcții, precum Poliția Locală, iar o antepronunțare ar produce o chestiune care nu este deontologică (…) Vă pot spune prin analogie, având în vedere că pe data de 4 ianuarie am fost investiți cu o solicitare din partea MAE, nu se pot aproba două activități în aceeași zonă. Mai mult de atât, trebuie să înțelegem că statutul pe care îl dă Comisia Europeană membrilor acestora este un statul special, iar pentru acest statut există și inele de securitate indicate de Comisia Europeană”, mai spune Bădulescu.

Protestatarul Cristian Dide crede că joi seară, în fața Ateneului, vor fi „câteva mii de persoane”. „Intenționăm ca joi seară, atunci când România este investită Președinția Consiliului Europei să organizăm un miting de susținere/ Așa cum a decis Înalta Curte, noi suntem obligați să declarăm orice adunare publică. Am fost invitați de Primăria Capitalei și ni s-a dat de înțeles că nu avem voie să organizăm aceea adunare publică acolo, din motive de securitate și că acolo vor veni înalți demnitari. Cred că vom fi câteva mii de persoane”, a declarat, miercuri, Cristian Dide, la ieșirea de la discuțiile cu Aurelian Bădulescu.

Joi seară, la Ateneul Român, se organizează un concert inaugural al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment ar putea participa și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii