Festivalul Celtic Transilvania - tradiții și obiceiuri celtice, dacice și romane
Ultima Ora Social

Festivalul Celtic Transilvania – tradiții și obiceiuri celtice, dacice și romane

Festivalul Celtic Transilvania – tradiții și obiceiuri celtice, dacice și romane

Staţiunea Băile Figa din judeţul Bistriţa-Năsăud va deveni, la acest sfârşit de săptămână, locul unde vor fi readuse la viaţă tradiţiile şi obiceiurile celtice, dar şi cele dacice şi romane, în cadrul unui festival rock ajuns la a cincea ediţie.

Organizatorii Festivalului Celtic Transilvania şi-au propus ca, în perioada 20-22 iulie, evenimentul să îmbine armonios concertele de muzică rock şi folk cu accente metal, cu activităţile de reconstituire istorică şi atelierele interactive, urmând să recreeze un sat celtic cu ajutorul unora dintre cele mai bune grupuri de reenactment din România (Sibiu, Cluj, Satu Mare, Zalău) şi din străinătate (Cehia, Polonia).

Pentru turiştii care vor vizita staţiunea Băile Figa la acest sfârşit de săptămână, peisajul va fi completat cu personaje costumate în ţinute de inspiraţie celtică, un car celtic reconstruit, războinici antici care vor urca pe motociclete în cadrul unor parade de promovare, gladiatori, arcaşi şi meşteri daci şi celţi care îşi vor arăta îndemânarea la făurirea bijuteriilor şi a obiectelor din fier şi piele.

Vor fi recreate scene de luptă din timpul confruntărilor dintre celţi şi daci, pe o parte, şi armata romană, pe altă parte, lupte între gladiatori, dar şi între războinici antici

Duminică după-amiază, va fi dat startul jocurilor celtice, în cadrul cărora va fi ales cel mai iscusit arcaş şi cel mai puternic celt, probele constând în tras cu arcul, aruncat de buşteni şi tras cu frânghia.

În fiecare seară, pe scena festivalului vor urca trupe de rock şi folk din România, Republica Moldova, Polonia, Bulgaria, Belarus şi Danemarca, concertele atrăgând în fiecare an mii de fani ai acestor genuri muzicale.

Organizatorii au pus la cale şi o tombolă pentru public, printre premiile oferite numărându-se o chitară electrică şi o sabie artizanală de inspiraţie celtică.

Pentru a veni în sprijinul festivalului, administraţia oraşului Beclean, de care aparţine staţiunea Băile Figa, va oferi fiecărui participant posibilitatea de a petrece o oră în incinta staţiunii, gratuit, aici existând mai multe piscine cu apă dulce şi sărată, zonă de tratament cu nămol, un râu leneş şi alte facilităţi de petrecere a timpului liber.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.