Ministrul finanțelor, Adrian Câciu
Ministrul finanțelor, Adrian Câciu
Social Ultima Ora

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl acuză pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, de abuz în serviciu

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, de abuz în serviciu.

Organizaţia sindicală anunţă că ia în calcul formularea unei plângeri penale împotriva lui Câciu.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe Adrian Câciu de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ministrul Finanţelor a refuzat dezbaterea publică a proiectului OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, numită Ordonanţă «trenuleţ».

În data de 17.12.2021, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, în scris, ministrului Adrian Câciu organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, dat fiind faptul că acesta se află în procedura de transparenţă decizională în administraţia publică, pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor.

Deşi era obligat de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Adrian Câciu nu a ţinut cont de solicitarea unei organizaţii legal constituite şi nu a invitat reprezentanţii acesteia la consultare pentru a face propuneri asupra textului proiectului Ordonanţei «trenuleţ», astfel că proiectul ordonanţei a fost votat în şedinţa de Guvern într-o formă care prejudiciază poliţiştii de penitenciare”, spun sindicaliștii din penitenciare.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.