FCSB - CFR Cluj 0-0. Egal chinuit scos de echipa lui Gigi Becali 1
Ultima Ora Sport

FCSB – CFR Cluj 0-0. Egal chinuit scos de echipa lui Gigi Becali

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două formații din sezonul trecut s-au anihilat reciproc. 

FCSB şi CFR s-au temut una de cealaltă, s-au anulat reciproc şi s-au mulţumit cu câte un punct.

Dan Petrescu nu e la meci, dar CFR joacă după chipul şi asemănarea lui: echipa are organizare bună, că jucătorii îşi respectă zonele în teren. De partea cealaltă, chipul antrenorului e hidos pentru că e o struţocămilă Gigi-Mache-Vintilă, iar tactica e ceva de genul: acţiuni individuale, totul mizat pe valoarea fotbaliştilor.

TREI GRAŞI LA FCSB

Şi FCSB are suficient de mulţi jucători buni cât să pună în dificultate chiar şi o echipă antrenată de Petrescu. Are jumătăţi de ocazii, şuturi de la distanţă şi din careu. CFR stă la 0-0, îi convine rezultatul şi pe contraatac poate da lovitura, dar Omrani şutează moale, alături de buturile lui Bălgrădean.

Gnohere e pe bancă. Kilogramele lui în plus sunt atât de multe şi de evidente încât ceilalţi supraponderali din echipă, Pintilii şi Popa, par OK, dar nu sunt. Iar faptul că muşchii şi genunchii lui Pintilii cedează meci de meci e o dovadă clară că niciodată cântarul nu minte.

La pauză, FCSB face o mutare surprinzătoare: iese Popa, intră Gnohere, iar Tsoumou trece mijlocaş dreapta!!! E mâna lui Gigi Becali, care trece la nivelul următor în ale antrenoratului: începe să inoveze. Dacă n-ar fi tragic, ar fi chiar comic!

Meciul e slab, chiar foarte slab. N-are ritm, n-are faze de poartă, n-are aproape nimic din ceea ce ar trebui să conţină un derby. Disputa FCSB – CFR conţine accente de război doar dacă îl privim pe Hoban şi al lui bandaj pe cap care aduce aminte de celebrul rol al lui Stallone din Rambo şi misiunea lui în Vietnam. Cam atât cu accentele războinice fiindcă până şi puştii Itu şi Costache cedează fără luptă şi ies accidentaţi.

CFR e în dificultate, apelează la Paşcanu, singura soluţie U21 de pe bancă. Intră fundaş stânga şi Camora urcă mijlocaş. În tribune, oamenii cască, doar somnul poate salva chinul de a privi acest meci. Şi tot în tribune, Contra îi explică de zor, prin gesturi, lui Olăroiu cam cum ar trebui jucat. Întotdeauna, din tribune e uşor, dar l-am văzut ce poate ca selecţioner.

Se termină 0-0. Dan Petrescu ar spune că a fost un meci tacticizat. E forma cea mai frumoasă de a ascunde cu adevărat cum a fost acest meci. Fiindcă, de fapt, a fost nimic!

Ardelenii rămân lideri cu 21 de puncte, în timp ce FCSB se află pe locul 9, cu 11 puncte.

Dan Petrescu n-a venit pe Arena Națională pentru meciul cu FCSB, gsp.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.