ȘOC la Rapid
ȘOC la Rapid
Justiție Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: FC Rapid anunţă că a câştigat în instanţă primul din cele 2 procese privind mărcile ”Rapid”

Clubul de fotbal FC Rapid a anunţat că a câştigat primul din cele două procese privind mărcile „Rapid” pe care le are cu AFC Rapid, asociaţie care a administrat gruparea giuleşteană înainte de 2006, când s-a produs transformarea în societate comercială pe acţiuni conform Legii Sportului, anunță sportalert.ro.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook, FC Rapid informează că prin decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost anulată marca verbală „Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti”.

„Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat astăzi soluţia în primul dintre cele două litigii privind mărcile ‘Rapid’. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanţei anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid şi Giuleştina. Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel Bucureşti anulând marca ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ şi păstrând valabilitatea celorlalte mărci din portofoliul achiziţionat de la societatea falimentară Rapid.

În cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului nostru, soluția urmează a fi pronunțată în zilele următoare. ”, se arată pe site-ul Rapidului.

În cel de-al doilea dosar privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului FC Rapid, soluţia urmează a fi pronunţată în zilele următoare.

În ultimii ani, AFC Rapid a deschis în instanţă mai multe litigii împotriva FC Rapid, susţinând că mărcile, culorile şi trofeele clubului îi aparţin.

AFC Rapid, asociaţie non-profit, a deţinut pentru o perioadă marca „Fotbal Club Rapid”, pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după separarea de CS Rapid realizată după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

În 2018, societatea care administrează formaţia giuleşteană din Superligă, SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

”După ce FC Rapid 1923 a primit decizie favorabilă de la Curtea de Apel București în cele două procese privind dreptul de folosință exclusivă a mărcii și siglei, acționarul Victor Angelescu a venit cu mai multe precizări pe acest subiect.

“Mă bucură nespus victoria de astăzi și faptul că în sfârșit s-a făcut dreptate.Instanța a arătat clar cine este Rapidul, deși într-o lume normală nici nu trebuia să avem această potențială problemă.

Conducerea Rapidului transmite, astfel, un mesaj clar către toți șantajiștii, care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potențiale conflicte inventate și care, după succesele Rapidului din ultimul timp, au ajuns să ceară milioane de euro și procente în club fără a avea nici dreptul și nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ținând cont că administrează firme de bloc).

Din păcate, nu este un caz singular, sunt și alți șantajiști care încearcă să profite de acest succes și de faptul că Rapidului îi merge bine. Sunt diverși care inventează că au făcut lucruri și că au adus jucători pe care, de fapt, nici nu îi cunoșteau prea bine.

Aceștia mint și încearcă să inducă în eroare opinia publică prin declarații false, ascunzându-se în spatele “măștii” de rapidist. Ei, de fapt, nu încearcă decât să profite de pe urma acestui club atât de iubit și apreciat.

Mesajul conducerii pentru toți acești parveniți a fost și va fi unul foarte simplu: șantajele nu funcționează, suntem aici să ne facem treaba și împreună cu cei mai frumoși fani să protejăm cel mai iubit club din țară.Singuri împotriva tuturor!”, precizează FC Rapid.

FC Rapid anunţă că a câştigat în instanţă primul din cele două procese privind mărcile ”Rapid”
FC Rapid anunţă că a câştigat în instanţă primul din cele două procese privind mărcile ”Rapid”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.