Fără precedent. Marian Drăgulescu renunță la România. Va protesta în fața Guvernului 1
Ultima Ora Sport

Fără precedent. Marian Drăgulescu renunță la România. Va protesta în fața Guvernului

Fără precedent. Marian Drăgulescu renunță la România. Va protesta în fața Guvernului

Unul dintre cei mai medaliați sportivi din istoria României Marian Drăgulescu, a ameninţat că va ieşi să protesteze în faţa Guvernului, după ce Federaţia Română de Gimnastică i-a interzis participarea la “Challenge Cup” Osijek din Croaţia.

„Este vorba despre un concurs care va avea loc  în Croaţia, la finalul acestei luni. Domnul Apolzan a dezinformat pe toată lumea spunând că taxa de participare este foarte mare, de 2000 de euro, când, de fapt, aceasta este în realitate de doar 500 de euro. Eu nu-mi doresc decât să particip la concursuri. Nimic altceva. Nu cred că federaţia nu are 500 de euro pentru a mă putea trimite la un concurs.

Dar ce m-a şocat foarte tare a fost mesajul pe care mi l-a transmis managerul competiţiei din Croaţia care mi-a spus că eu am un statut special, în sensul că nu trebuie să plătesc nicio taxă şi că este o onoare pentru ei ca eu să fiu prezent la această competiţie. Se dovedeşte că în federaţie au rămas oameni care nu vor binele acestui sport. Vreau să se înţeleagă faptul că această supărarea a mea, cât se poate de justificată, nu se îndreaptă împotriva Andreei Răducan, ci a domnului Apolzan. Vreau să am dreptul meu de a putea concura. Dacă acest lucru nu se va putea voi merge până la TAS, iar la Olimpiada, dacă nu sunt dorit pentru România, voi cere să concurez sub steagul CIO (n.r Comitetul Internaţional Olimpic), a declarat Marian Drăgulescu, pentru Telekom Sport.

Prezentăm mai jos comunicatul emis de Federaţia Română de Gimnastică:

În urma articolelor recente apărute  în media referitor la participarea sportivului Marian Drăgulescu la Etapa de Cupă Mondială Challenge Osijek din Croaţia în luna mai 2018, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) doreşte să facă următoarele precizări:

  • Conform regulamentelor în vigoare, înscrierea nominală la o competiţie oficială a Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) se face cu 30 de zile înainte de desfăşurarea competiţiei, în cazul în speţă la data de 24 aprilie 2018.
  • Marian Drăgulescu a depus cererea de renunţare la renta viageră şi reintegrare în activitatea competiţională începând cu data de 1 mai 2018, astfel încât la termenul final de înscriere nominală el era încă un sportiv retras din activitate. În aceste condiţii, înscrierea lui la o competiţie oficială nu era posibilă. În urma intervenţiei către FIG efectuată astăzi, 7 mai 2018, s-a obţinut o derogare din partea forului internaţional privitor la participarea la această competiţie, cu achitarea unei amenzi de către FRG datorate neînregistrării în termenul prevăzut.
  • Competiţia din Croaţia nu figurează în calendarul internaţional al federaţiei noastre şi ca atare nu a fost finanţată în cadrul contractului FRG – MTS. Prevederile contractuale sunt foarte stricte, iar costurile pentru o eventuală participare în aceste condiţii trebuie achitate din veniturile proprii ale federaţiei, lucru pe care Preşedintele Andreea Răducan l-a aprobat, în urma aprobării înscrierii nominale a sportivului de către FIG.
  • Costurile participării delegaţiei la această competiţie sunt estimate la 3500 euro, (şi nu 500 euro cum afirmă sportivul) şi implică în mod obligatoriu prezenţa unui antrenor şi a unui arbitru, în conformitate cu prevederile regulamentare FIG.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.