FĂRĂ PRECEDENT ÎN LUME! Oamenii străzii dau în judecată Primăria. FOTO 5
Exclusiv Justiție Social Ultima Ora

FĂRĂ PRECEDENT ÎN LUME! Oamenii străzii dau în judecată Primăria. FOTO

Oamenii străzii de la Botoșani au decis să se unească pentru a deschide un proces împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) din subordinea Primăriei municipiului, pentru neasigurarea condițiilor minimale din starea de urgență.

Oamenii fără adăpost au fost strânși de pe străzi de echipajele Poliției Locale când România a intrat în starea de urgență și circulația a fost restricționată pentru toată lumea. Unii au fost cazați la Centrul de Noapte de pe Aleea Nucului, alții la adăpostul temporar din fosta Școală 3 din strada Tudor Vladimirescu,scrie botosaneanul.ro.

Au stat închiși în total 129 de zile, cu o singură masă pe zi și fără a le fi asigurate condiții minimale de carantinare. Primeau o singură dată mâncare, la ora 12:00, în fiecare zi.

Proces colectiv din… stradă 

Oamenii fără adăpost au fost strânși de pe străzi de echipajele Poliției Locale când România a intrat în starea de urgență și circulația a fost restricționată pentru toată lumea. Unii au fost cazați la Centrul de Noapte de pe Aleea Nucului, alții la adăpostul temporar din fosta Școală 3 din strada Tudor Vladimirescu.

Au stat închiși în total 129 de zile, cu o singură masă pe zi și fără a le fi asigurate condiții minimale de carantinare. Primeau o singură dată mâncare, la ora 12:00, în fiecare zi.

Ioan Asaftei este unul dintre cei care vor fi parte din procesul colectiv. Are 27 de ani și a fost abandonat de părinți în Maternitate. A crescut în centrele Direcției Copilului pe care le-a părăsit la 18 ani, conform legii. De atunci stă pe străzi.

Carantină cu o singură masă pe zi 

A îndurat foamea alături de alte persoane fără adăpost în carantina care a blocat în case oamenii din România, dar și de pe tot globul. El și alți cinci care au fost în aceste centre administrate de DAS vor să meargă în instanță. Numărul lor ar putea crește, odată ce și alții vor prinde curaj să își ceară drepturile.

FĂRĂ PRECEDENT ÎN LUME! Oamenii străzii dau în judecată Primăria. FOTO 6

Pe lângă faptul că au fost înfometați, de neînțeles a fost o directivă a conducerii DAS Botoșani prin care voluntarii din ONG-urile botoșănene nu au fost lăsați să le ducă un surplus de hrană oamenilor cazați în aceste centre.

„Intenționez să-i dau în judecată pentru condițiile care au fost și pentru mâncarea pe care ne-au dat-o. Ni s-a dat o masă pe zi, o mâncare pe zi nu dai la nici un câine, dacă o iei așa. Nu poți să trăiești cu o mâncare pe zi.

Și dacă sunam pe Cristi să-mi aducă de mâncare, nu-l lăsa la poartă, trebuia să-mi aducă pe ascuns. Nu poți să mă ții în carantină două luni de zile cu o masă pe zi. Și vedem ce hotărăște instanța mai mult”,Ioan Asaftei, persoană fără adăpost. 

FĂRĂ PRECEDENT ÎN LUME! Oamenii străzii dau în judecată Primăria. FOTO 7

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.