Bucureștenii rămân fără căldură: RADET dă faliment. Ar trebui să se roage de primăvară, să vină mai repede.
Iarnă grea pentru bucureșteni. Facturi usturătoare la căldură
Ultima Ora Social

Fără căldură în CENTRUL Bucureștiului. Zeci de blocuri afectate

Fără căldură în CENTRUL Bucureștiului. Zeci de blocuri afectate

Un număr de 23 de blocuri din Sectorul 3 şi zece blocuri din Sectorul 4 sunt afectate de avarii apărute la reţeaua de termoficare, potrivit unei informări postate vineri, 28 decembrie, pe site-ul RADET (Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice). 

Astfel, pentru 11 blocuri de pe Al. Buhuşi, str. Gura Ialomiţei şi str. Poştaşului a fost întreruptă furnizarea apei calde şi a încălzirii, din cauza unei avarii la reţeaua primară.

Repunerea în funcţiune este estimată pentru vineri, la ora 22.00. Pentru alte 13 blocuri de pe Calea Călăraşi şi str Orzari furnizarea căldurii este oprită până la ora 21.00, din cauza unei avarii la reţeaua secundară. Pentru 10 blocuri de pe str. Avalanşei, str. Cuza Vodă şi str. Gheorghe Şincai furnizarea apei calde şi a căldurii este sistată până la ora 24.00, în urma unei avarii la reţeaua primară.

RADET informa joi, 27 decembrie, că – din cauza unei avarii survenite la Magistrala 2 Sud – în imediata apropiere a zonei afectate de avariile anterioare, respectiv perimetrul descris de arterele Energeticienilor, Fizicienilor, Calea Vitan (parţial), străzile Danubiu, Nicolae Pascu şi Râmnicu Sărat, a fost afectată furnizarea apei calde şi a încălzirii în anumite zone din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei. Astfel, sunt oprite zece puncte termice din sectorul 3, care întrerup furnizarea apei calde şi a încălzirii pentru un număr de 184 de blocuri. Termenul estimat pentru remedierea avariei este vineri, ora 22.00, potrivit Agerpres.

„Principala cauză a producerii avariei este reprezentată de faptul că magistrala nu a fost niciodată înlocuită, vechimea acestei conducte fiind de peste 50 de ani. Magistrala 2 Sud, pusă în funcţiune în anul 1966, alimentează cu agent termic Sectoarele 2 şi 3 din Municipiul Bucureşti, fiind una dintre cele mai importante conducte ale sistemului de termoficare. Având în vedere durata mult depăşită de funcţionare, singura soluţie pentru remedierea tuturor problemelor apărute în ultima perioadă o reprezintă înlocuirea totală a conductei-magistrale. În acest sens, a fost întocmită toată documentaţia, fiind finalizate fazele de proiectare şi de realizare a studiilor de fezabilitate”, se arată într-un comunicat al RADET.

Conform aceleiaşi ruse, urmează realizarea efectivă a lucrărilor de înlocuire, care se vor derula pe parcursul mai multor luni şi vor începe imediat după finalizarea actualului sezon de încălzire.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.