Facebook, amendă de sute de mii de dolari. Ce lege a încălcat rețeaua de socializare 1
Facebook, amendă de sute de mii de dolari. Ce lege a încălcat rețeaua de socializare
Ultima Ora Externe Social

Facebook, amendă de sute de mii de dolari. Ce lege a încălcat rețeaua de socializare

Reţeaua de socializare Facebook a fost amendată cu 1,6 milioane de lire turceşti (282.000 dolari) în Turcia, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia datelor, care a afectat aproape 300.000 de utilizatori, a anunţat joi Autoritatea pentru Protecţia Datelor Personale (KVKK), transmite Reuters.

Conform autorităţilor de la Ankara, au fost încălcate reglementările privind protecţia datelor în cazul unor informaţii personale ce vizează 280.959 de utilizatori turci, inclusiv numele, datele de naştere, domiciliul, istoricul căutărilor şi alte date. Autoritatea pentru Protecţia Datelor Personale nu a precizat ce s-a întâmplat cu detaliile personale ale utilizatorilor afectaţi.

KVKK a explicat că a început verificarea posibilei încălcări a reglementărilor privind protecţia datelor după ce Facebook nu a informat în legătură cu erorile înregistrate de unele din aplicaţiile sale.

„S-a constatat că nu au fost luate măsurile necesare tehnice şi administrative stabilite de lege pentru a preveni încălcarea reglementărilor privind protecţia datelor şi am amendat Facebook cu 1,6 milioane de lire turceşti pentru că nu şi-a îndeplinit responsabilităţile privind protecţia datelor. De asemenea, Facebook a primit o amendă suplimentară de 450.000 de lire turceşti pentru că nu a raportat autorităţilor încălcarea reglementărilor privind protecţia datelor”, a afirmat Autoritatea pentru protecţia datelor personale.

În aprilie, instituţia amendase Facebook cu 1,65 milioane de lire turceşti din cauza accesului ilegal la date ale utilizatorilor.

În iulie, Agenţia de Protecţie a Consumatorilor Americani a aplicat o amendă record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru că şi-ar fi „înşelat” utilizatorii cu privire la controlul asupra vieţii lor private, în special în cursul unei scurgeri masive de date personale spre firma britanică Cambridge Analytica, implicată în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi cea pentru Brexit în Regatul Unit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.