Extraordinar! Simona Halep atinge luni o perfomanță unică în istoria tenisului mondial! 1
Ultima Ora Sport

Extraordinar! Simona Halep atinge luni o perfomanță unică în istoria tenisului mondial!

Marea sportivă Simona Halep, cel mai valoros performer din istoria tenisului românesc, se pregătește să sărbătorească acum și o reușită unică în ISTORIA MONDIALĂ a sportului alb: este singura jucătoare care atinge cifra halucinantă de 300 de săptămâni FĂRĂ PAUZE la vârful tnisului mondial, adică în elebrul top 10 WTA.

Luni, 21 octombrie, campioana en-titre de la Wimbledon va bifa această bornă care cu greu va mai fi egalată de o altă sportivă. Sau, poate, deloc.

Simona Halep a urcat în top 10 WTA pe data de 27 ianuarie 2014. De atunci, jucătoarea din Constanța nu a mai aflat cum e să pășești în afara celor mai bune zece jucătoare ale planetei. În primăvara aceluiași sezon, Halep urca în top 5 WTA. Din cele 300 de săptămâni în top 10 WTA, Simona a fost în 191 pe pe podiumul clasamentului WTA, iar în 272 in top 5.

Pe 4 septembrie 2019, Simona Halep a egalat un record care data de 16 ani în lumea tenisului mondial feminin. Jucătoarea din România a împlinit atunci 293 de săptămâni consecutive în care se afla în Top 10 WTA și ajungea, astfel, la egalitate cu americanca Venus Williams. Legendara sportivă din Statele Unite ale Americii realizase performanța în perioada 1998-2003.

Iar de luni 9 septembrie, Simona este pe locul 1 în acest clasament mondial al tuturor timpurilor, dat de numărul de săptămâni petrecute în top 10 wta.

Întrebată, după turneul de la Miami, despre cum a reușit să se mențină în Top 10 WTA timp de atâtea săptămâni, Simon Halep a răspuns”Este destul de impresionant, mă bucur că am putut face toate aceste lucruri de până acum, sunt rezultate mari și desigur că toată munca îmi este răsplătită. Sunt fericită să fiu în această poziţie şi, aşa cum vedeţi, chiar mă bucur să joc tenis”.

Un răspuns, după cum vedeți, mult pra modest față de dimeniunile URIAȘE ale unei astfel de performanțe, aproape incredibile dacă stăm bine să ne gândim și să analizăm.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.