Expoziția "Books & Arts”, la Castecul Cantacuzino din Bușteni 1
Expoziția "Books & Arts”, la Castecul Cantacuzino din Bușteni
Ultima Ora Social

Expoziția „Books & Arts”, la Castecul Cantacuzino din Bușteni

Expoziția „Books & Arts”, care prezintă lucrări inspirate de cărți, carte-obiect și cititori imortalizați de pensula artiștilor, este deschisă la Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni în perioada 4 octombrie – 30 martie 2020.

Expoziția, dedicată și „Anului Cărții” în România, cuprinde, printre altele, reprezentări artistice ale unor povești cunoscute și basme populare, dar și o surpriză din sfera tehnologiei. Creațiile provin de la Muzeul Național al Literaturii Române din București (fiind opere participante în cadrul Bienalei de Carte Bibliofilă și Carte-Obiect, ediția I, București, în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2018), lucrări selectate în urma unui concurs de portofolii (cu scopul de a promova artiști contemporani) organizat de Galeria de Artă a castelului, de la Renaissance Art Gallery, dar și de la colecționari privați și artiști. Au fost selectate și lucrări din Colecția Gheorghe Burtea, Colecția Matei Chintilă, Colecția Daniel Crăciun, Colecția Cristian Mareș, Colecția Dorin Mihalache, Colecția Sorin Mihăilescu, Colecția Dodo Niță, Colecția Boris Paraschivescu, Colecția Puiu K. Patzelt, Colecția Florica și Vasile Petrovici, Colecția George Șerban, Colecția Armand Voicu.

Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 13.00.

Expoziția „Books & Arts” scoate în evidență legătura spirituală dintre om și carte, prin puterea artistului de a o transpune într-un mediu vizual, dar, în același timp, reamintește omului de importanța acestora pentru cunoaștere. Ea încurajează păstrarea cărților cât mai aproape de suflet, aidoma unor prieteni dragi, lansând astfel o invitație de alăturare la lectură prin cititorii surprinși pe pânză. Poveștile sunt redate într-un mod unic și subiectiv, demonstrând că ele rămân o sursă infinită de inspirație. Naturile statice din expoziție abundă cu cărți, demonstrând că prezența acestor obiecte, chiar cu rol decorativ, asigură omul că are o eliberare și un răspuns mereu la îndemână. Unele lucrări din expoziție demonstrează cum cartea se transformă și se adaptează prezentului, încercând constant să rămână de actualitate în era tehnologică.

Program de vizitare este de luni până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Mai multe detalii se găsesc pe http://www.cantacuzinocastle.com/vizitare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.