FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING 9
Social Ultima Ora

FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING

Serviciul privat de Ambulanță MED în parteneriat cu Uzinele Automobile Dacia lansează azi, la București, prima Ambulanță electrică din sistemul medical românesc, marca Dacia Spring. 100% electrica, ambulanța destinată intervențiilor medicale de urgență este dotată cu echipamente performante, materiale de calitate și mai ales medici bine pregătiți să le salveze viața pacienților care au nevoie de ajutor.

Accesibilă, robustă, spațioasă și mai ales electrică, noua Ambulanță Spring este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brand-ului Dacia cu avantajele pentru mediu  a unei motorizări 100% electrice.

Pentru că obiectivul nostru este dublu, săsalvăm vieți și să protejăm mediul, în același timp.

De doi ani, cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, în care veștile despre moarte ne tulbură sufletele aproape zi de zi, în care sunetul alarmant al sirenelor Ambulanțelor ne trezesc sentimente de frică, de panică ori de îngrijorare la gândul că viața unui om, poate a cuiva cunoscut, este în pericol.

Nicicând Ambulanțele nu au defiliat pe străzile orașelor într-un ritm atît de alert. Așa se face că, numai în ultimul an, numărul kilometrilor parcurși de Ambulanțele MED într-o singură zi, a crescut exponențial, la fel și consumul de combustibili.

În consecința, nivelul poluării a atins și el noi cote record, punând în pericol viață celor care suferă de boli ale aparatului respirator. Fie că vorbim despre adulți sau despre copii.

 

În acest context, echipa de conducere a Serviciului de Ambulanță MED a decis să dea tonul unei noi atitudini, prin care să le arătăm semenilor noștri că ne pasă de sănătatea lor, nu doar făcându-ne datoria și salvându-le viața, ci și ocrotind mediul în care trăim, respirăm și iubim împreună.

FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING 10

Am hotărât, astfel, să eliminăm combustibilii din activitatea noastră, înlocuind o mare parte dintre Ambulanțe MED din parcul nostrum auto, pe benzină sau motorină, cu cele electrice.

FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING 11

UN ACT MEDICAL, 100% SĂNĂTOS.

’Prin acest gest, Compania noastră dorește să dea tonul unei noi abordări a serviciilor medicale de urgență, în centrul cărora dorim să punem atât sănătatea omuli cît și a mediului.

Este contraproductiv ca, pe de o parte, prin munca noastră să salvezăm vieți, iar pe de alta parte să distrugem prin poluare mediului în care trăim și respirăm.

E un pret prea scump pe care a trebuit să-l plătim și care ne umbrește mândria de a fi în slujba vietii. ‘’declară Ionuț Rudeanu, acționar Serviciul de Ambulanță Med.

FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING 12

Serviciul de Ambulante Med, prezent în 16 orașe din Romania, va achizitiona pentru început 10 mașini electrice, urmând ca până la jumătatea anului 2022, să înlocuiască o bună parte din parcul auto al Companiei MED.

Cu o baterie de 26,8 kWh, Dacia Spring permite obținerea unei autonomii de 225 km WLTP. Este silențioasă, cee ace conferă un plus de confort pacienților, care nu vor mai fi deranjați de zgomotele provenite de la motor sau alte vibrații neplăcute.

FOTO. PREMIERĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ! PRIMA AMBULANȚĂ ELECTRICĂ DIN ROMANIA MARCA DACIA SPRING 13

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.