Eveniment : Earth Hour – Ora Pământului în România
Ultima Ora Social

Eveniment : Earth Hour – Ora Pământului în România

Camera Deputaților va fi, și în acest an, partener al organizației internaționale „World Wide Fund for Nature” sprijinind cea mai mare acțiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”. Pentru a marca acest eveniment, iluminatul interior și exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 30 martie, între orele 20.30 și 21.30.

Instituția sprijină și participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanța acțiunilor responsabile și a proiectelor benefice pentru mediu și cetățeni.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni și 2100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mișcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 și 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4000 de orașe din întreaga lume. Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi.

Peste 180 de țări și teritorii se reunesc, în 2019, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii și guverne să acționeze pentru a stopa declinul biodiversității.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.