Evaluarea Națională începe în 18 iunie, dar broșurile pentru admiterea în liceu sunt încă netipărite de Ministerul Educației
Educația românească fără speranță în timpul guvernării PSD!
Ultima Ora Social

Evaluarea Națională începe în 18 iunie, dar broșurile pentru admiterea în liceu sunt încă netipărite de Ministerul Educației

Brosura pentru admiterea la liceu ii ajuta pe absolventii de gimnaziu sa se orienteze pe cate locuri concureaza la liceul dorit si care a fost ultima medie de admitere anul trecut. 

Absolventii de gimnaziu au intrat in vacanta, iar in mai putin de o saptamana vor sustine Evaluarea Nationala insa brosurile de admitere au fost publicate doar online, fara sa ajunga in scoli in varianta tiparita.

Elevii ar fi trebuit sa primeasca brosura de dinainte sa sustina simularea Evaluarii Nationale 2019. Ea reprezinta un element care ar fi oferit siguranta psihologica elevilor, spun si consilierii scolari.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca brosura pentru admiterea la liceu nu a ajuns cu intarziere la elevi, ei avand nevoie de acest ghid doar dupa Evaluarea Nationala, atunci cand stiu ce medie au si spre ce liceu sa se orienteze.

„Brosura este necesara in momentul in care s-a incheiat examenul de Evaluare si fiecare elev si familia lui stiu care este media cu care intra in competitie si cam ce fel de optiuni trebuie sa faca. Acela este momentul in care este necesara brosura”, a declarat recent Ecaterina Andronescu.

Potrivit calendarului scolar, brosura trebuia sa ajunga pe bancile elevilor de clasa a VIII-a la mijlocul lunii mai.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2019:

3 – 7 iulie 2019 – Elevii de clasa a VIII-a completeaza fisele de inscriere la liceu

4 – 8 iulie 2019 – Elevii si parintii verifica fisele de inscriere la liceu si corecteaza eventualele greseli in baza de date computerizata

12 iulie 2019     – Repartizarea computerizata la liceu a absolventilor clasei a VIII-a

Media de admitere la liceu, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala (conteaza in proportie de 80%), si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.