Evadare spectaculoasă în Timiș. Poliția este în alertă 1
Ultima Ora Justiție Social

Evadare spectaculoasă în Timiș. Poliția este în alertă

Doi tineri au evadat, aseară, de la Centrul de Reeducare din Buziaș. Zeci de polițiști și jandarmi au pornit în căutarea lor. Până la această oră, nu au fost prinși.

Potrivit unui comunicat transmis de Centrul de Reeducare Buziaș, este vorba de Claudiu Florin Soare, în vârstă de 19 ani, care avea de ispășit o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, și Samuel Teglas, în vârstă de 21 de ani, care avea de executat o pedeaspă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire.

Tinerii au evadat aseară, în jurul orei 22.10, escaladând gardul împrejmuitor al unității, după ce au agresat un supraveghetor.

„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaș, blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, precum și cooperarea cu IPJ Timiș, IGPF, IGPR, IJPF Timiș, IJJ Timiș, Poliția orașului Buziaș și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj”, transmit reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș.

Ca să evadeze, tinerii și-au făcut un plan. De fapt, au fost trei deținuți care au încercat să scape, încarcerați în aceeași celulă. Ei au început să țipe unul la altul, mimând faptul că ar fi agitați și în conflict, arată sursele noastre, fapt care l-a determinat pe supraveghetor să deschidă ușa încăperii în care erau aceștia, pentru a vedea ce se întâmplă.

În acel moment, cei trei l-au atacat pe supraveghetor, l-au lovit cu pumnii și picioarele, apoi unul l-a imobilizat  și l-a strâns de gât, după care, toți trei au fugit în curtea unității de detenție. Unul din ei a fost prins în curte de angajații penitenciarului, însă ceilalți doi au reușit să sară gardul, prin aripa estică.

În acest moment cei doi fugari sunt căutați în tot județul. Ieri seară s-au făcut razii inclusiv în mijloacele de transport în comun din Timișoara.

În paralel, conducerea Centrului Educativ Buziaș a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.