Este jale în Tribunalele din România. Coronavirusul face ravagii. Sute de infectați, morți și la ATI 5
Justiție Ultima Ora

Este jale în Tribunalele din România. Coronavirusul face ravagii. Sute de infectați, morți și la ATI

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, spune că în sistem este nevoie mare de măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei de Coronavirus.

„Am fost în contact cu Curțile de Apel pe această temă a pandemiei. Discut permanent cu președinta CSM pe această temă.

Deocamdată din instanței avem 546 de persoane infectate din instanțe. 3 cazuri sunt în ATI.

Sunt înregistrate la nivel național trei decese ale unor persoane care au fost înregistrate în instanțe.

Un caz la Bacău, Timișoara, Iași. Cu infarct.

Vreau să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii ,MJ a alocat fonduri materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor.

În orice caz efortul financiar al MJ pentur protecția instanțelor și parchetelor a fost de 35 de milioane de lei dați celor două tipuri de structuri.

Sigur că situația trebuie permanent tratată și cu măsuri, nu doar cu supraveghere.

Ministerul Justiției e pregătit să intervină în limita competențelor sale dacă după discuțiil ecu CSM se constată că e necesară intervenția legislativă pentru organizarea activităâii raportat la fiecare provocare a fiecărei instanțe”, a spus Predoiu.

Rugat să defalcheze pe categorii de personal Predoiu a explicat că instanțele vor detalia aceste aspecte și a asigurat că  se caută readaptarea regulilor de organizare și funcționare.

„Problema cea mai mare e la instanțele și parchetele cu efectiv mic de personal. Fiind foarte puține persoane acolo răspândirea e majoră”, a explicat Predoiu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii