Este groasă! Sindicaliștii pornesc greva, luni. Bugetarii nu și-au primit salariile 1
Ultima Ora Social

Este groasă! Sindicaliștii pornesc greva, luni. Bugetarii nu și-au primit salariile

Dezastru pentru mii de angajați. Nu au intrat salariile pe card. Sindicatele au anunțat că vor să declanșeze protestele și formalitățile pentru grevă, de luni. Situația pentru Guvernul Dăncilă este dramatică.

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut unele lămuriri, în privința acestei situații. Miercuri, la Parlament, oficialul a declarat că se va găsi o soluție pentru ca angajații de la Mediu și Energie să primească salariile, în urma situației apărute prin demisia miniștrilor ALDE.

O problemă similară ar putea apărea la Interne, ministrul Muncii afirmând: ”Trebuie găsită o soluție”. De asemenea, Marius Budăi a mai declarat că PSD va avea voturile necesare pentru votul de încredere de săptămâna viitoare.

Aproximativ 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agenții care țin de această instituție, dar și aproape 200 de angajați de la Enegie nu și-au primit, marți, salariile. Situația a apărut în urma demisiei celor doi miniștri. Reamintim că, la începutul lunii septembrie, miniștrii Mediului și ai Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce ALDE, partidul din care fac parte, a hotărât să se retragă din coaliția de guvernare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.