Macron
Ultima Ora Externe

Emmanuel Macron, semnal de alarmă internațional. Cere ședință de urgență

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis că numărul record de incendii de vegetație izbucnite în Pădurea Amazoniană sunt „o criză internațională”, care trebuie discutată în cadrul summitului G7, conform BBC, preluat de mediafax.ro

„Pădurea Amazoniană- plămânul care produce 20% din oxigenul de pe planeta noastră- este în flăcări. Membri ai summitului G7, haideți să discutăm această urgență cu prioritate!”, a transmis Macron prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a acuzat pe omologul său francez că folosește o problemă domestică a Braziliei pentru câștig politic propriu și a respins apelul acestuia de a discuta problema în cadrul summitului G7, din care Brazilia nu face parte.

„Sugestia președintelui francez conform căreia problema amazoniană trebuie discutată la G7, fără participarea țărilor din regiune, evocă o mentalitate colonială, care nu își are locul în secolul XXI”, a transmis Bolsonaro.

De asemenea, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a transmis că este profund îngrijorat de incendiile din Pădurea Amazoniană.

„În mijlocul unei crize climatice globale, nu ne permitem să distrugem o sursă majoră de oxigen și biodiversitate. Amazonul trebuie protejat”, a transmis Guterres prin intermediul unei postări pe Twitter.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii