Emma Răducanu s-a calificat în turul secund la Australian Open
Emma Răducanu s-a calificat în turul secund la Australian Open
Externe Ultima Ora

Emma Răducanu, hărțuită de un curier. Bărbatul i-a vizitat casa de trei ori. Cum arată hoțul și ce i-a furat sportivei

Emma Răducanu a declarat că nu se mai simte în siguranță în propria casă după ce un hărțuitor a vizitat-o de trei ori și a furat pantoful tatălui ei ca „suvenir”, scrie Daily Mail.

Campioana de la US Open, în vârstă de 19 ani, a declarat poliției că <se uită în permanență peste umăr> după ce un fost curier de la Amazon, îndrăgostit, i-a aflat adresa și i-a lăsat bilete, flori și chiar decorațiuni de Crăciun, conform hotnews.ro.

După ce a urmărit-o la televizor în timp ce era șomer, Amrit Magar (35 de ani, căsătorit) a călătorit în suburbia londoneză în care Emma locuiește împreună cu părinții ei și a cerut străinilor indicații pentru a ajunge la casa ei.

După ce a localizat adresa, acesta i-a lăsat un bilet în care spunea că tânăra „merită dragoste”, iar în altă ocazie a desenat o hartă care ilustra cei 23 de kilometri pe care i-a parcurs pe jos din Edgware (nordul Londrei), în speranța că o va întâlni.

Pe 4 decembrie, Magar a decorat cu instalații de Crăciun un brad din grădina din fața casei familiei Răducanu și apoi a furat un pantof de sport de pe verandă, crezând că aparține sportivei. Dar acesta aparținea tatălui ei, Ian, care l-a recunoscut pe Magar din imaginile de pe camera de la sonerie ca fiind o persoană care vizitase proprietatea anterior și l-a urmărit cu mașina sa, informând poliția.

Când a fost arestat, Magar a fost găsit cu pantoful în geantă și i-a informat pe ofițeri că „voia un suvenir”.Magar a fost găsit vinovat joi (27 ianuarie), la Tribunalul Bromley Magistrates’ Court, de hărțuire. El va fi condamnat luna viitoare.

Emma Răducanu, hărțuită de un curier. Bărbatul i-a vizitat casa de trei ori. Cum arată hoțul și ce i-a furat sportivei 3

Într-o declarație citită ieri în fața instanței, Emma Răducanu a spus că este îngrijorată în momentul în care iese singură în oraș.Vorbind cu autoritățile prin telefon luna trecută, în timp ce se afla la Melbourne, pregătindu-se pentru Australian Open, campioana de la US Open a declarat:

 „De când s-au întâmplat toate acestea, m-am simțit înfiorată. Mă simt foarte temătoare dacă ies în oraș, mai ales dacă sunt singură. Din această cauză simt că mi s-a luat libertatea. Mă uit mereu peste umăr. Mă simt la limită și sunt îngrijorată că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou. Nu mă simt în siguranță în propria mea casă, unde ar trebui să mă simt cel mai în siguranță”.

Emma, care s-a declarat îngrijorată „de stresul provocat de faptul că publicul știe că am un hărțuitor”, a adăugat: „Vreau să mă mut într-o casă nouă, cu o securitate mai bună, pentru că mă tem că s-ar putea întoarce, deoarece știe unde este casa mea”.

Instanța a aflat că Magar a vizitat prima dată casa familiei Răducanu din sud-estul Londrei pe 23 noiembrie. Când a ajuns la ușă cu un buchet de flori și un bilet, a fost confruntat de părinții Emmei, dar a spus că era un șofer de curierat care aducea cadouri de la altcineva. Pe bilet scria „nimic de spus, dar meriți dragoste” și era semnat de Magar, care a adăugat și numele soției sale Bina și al câinelui lor Logan.

Cu a doua ocazie, pe 2 decembrie, a lăsat un plic roșu în cutia poștală care conținea o „hartă” desenată de mână care arăta distanța parcursă de la locuința sa din Edgware până la adresa familiei Răducanu. Pe un bilet scria: „23 de mile parcurse pe jos pentru tine”.

Două zile mai târziu, Magar a vizitat din nou proprietatea, înarmat cu instalații de Crăciun. După ce a împodobit un copac din grădina din fața casei, el a lăsat decorațiunile rămase și bateriile de rezervă în cutia poștală, înainte de a-și da seama că ușa de la verandă era deschisă. Apoi a furat unul dintre pantofii de sport care aparținea tatălui Emmei.

Într-o declarație, Ian Răducanu a spus:

„Am primit o notificare pe telefon de la sonerie. Aceasta spunea că cineva se afla în fața casei. Am ieșit afară și am putut vedea un bărbat care stătea pe trotuar. A început să fugă”. Ian Răducanu l-a urmărit apoi pe Magar până la o stație de autobuz din apropiere, unde a sunat la poliție.Magar a spus că îi era <rușine> acum că știa că a supărat-o pe sportivă.

Găsindu-l vinovat, judecătorul districtual Sushil Kumar a declarat: „Incapacitatea sa de a explica cum de nu a crezut că este vorba de hărțuire este de neînchipuit”.

Magar a fost eliberat pe cauțiune pe baza faptului că nu ia legătura cu Emma Răducanu și cu părinții ei și nu vizitează strada pe care locuiesc. Emma a fost contactată pentru comentarii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.