Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici
Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici
Ultima Ora Social

Emil Boc dă lovitura în administrație. ”Este inadmisibil să îl mai folosim în secoul XXI”

Emil Boc a anunțat că de luni Primăria Cluj-Napoca va renunța la comunicarea prin FAX.

Primăria Cluj-Napoca ține pasul cu era digitalizată, iar de săptămâna viitoare numărul de fax va dispărea de pe toate adresele oficiale ale insituției, conform spuselor lui Emil Boc. Edilul consideră că în 2020 există alte metode mai ușoare de comunicare, iar FAX-ul Primăriei Cluj-Napoca va dispărea.

„De luni voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului. Este inadminsibil, ca în secolul XXI să mai folosim faxul, acum când avem atâtea mijloace alternative de comunicare. Pur și simplu numărul de fax va dispărea de pe toate adresele noastre oficiale, ale primăriei. Prin folosirea procedurilor digitate vom deveni mult mai productivi. Este evident că nu mai putem accepta întârzieri la termenul de răspuns la cererile cetățenilor. Termenul maxim de 30 de zile trebuie respectat cu strictețe și funcționarii să aibă o atitudine pro cetățean. Să găsească soluții la problema lui, iar dacă nu îl poți ajuta, cum spunem noi românii, măcar să nu îl încurci. E nevoie urgent de o schimbare de mentalitate”, a spus Emil Boc la un post de radio.

Primarul a fost încurajat să renunțe la FAX după explozia digitală provocată de pandemia COVID-19

„O lecție pozitivă pe care am învățat-o în această perioadă dificilă este digitalizarea, deoarece am asistat la o expozie digitală și nu trebuie făcuți pași înapoi. În primărie dorim să continuăm această tendință pentruca  oamenii să poată să își obțină actele utilizând procedurile online și în continuare, și nu să revină la drumurile la primărie. Vreau ca în primărie să încurajez utilizarea actelor electronice, fără ștampilă clasică, chiar dacă sunt obstacole birocratice sau de mentalitate. Am să insist ca semnătura eletronică să fie regula și nu excepția.”, a mai spus Boc pe această temă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.