Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare! Pleacă sau nu din România fostul minsitru 1
Justiție Ultima Ora

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare! Pleacă sau nu din România fostul minsitru

Curtea de Apel București a respins, vineri, cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară după ce a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare.

„Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat vineri, Elena Udrea, la Realitatea Plus.

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București,  că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

„Solicitarea procurorilor nu aduce argumente pentru motivul solicitarii de control judicar.

Daca as vrea sa fug din tara, pai eu am experiența statului in puscarie in afara tarii. Sunt un om rational, nu as merge sa infund puscariile afara sa ma aduca inapoi statul cu forta. Deci nici rational nu se sustine.

Pedepsele pe care eu le am nu îmi dau posibilitatea executarii in libertate in Italia, pentru ca Italia permite doar pentru pedepsele de pana la 4 ani. Deci care este temeiul pe care dna procuror si-a intemeiat cererea?

A spus ca am vorbit de Italia, deci as vrea sa fug in Italia. Nu, Italia nu mai este o solutie de executare in libertate a pedepsei din data de 2 februarie.

Oricum nu era pentru mine, care am 3 dosare penale. Nu e o varianta, nici nu-mi trecea prin cap. Eu am vrut sa vin sa-mi cresc copilul in tara lui”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai declarat la Realitatea Plus, după condamnare, că nu ia în calcul să plece iar din țară.

„Deja am avut o condamnare, am fost arestata, am fost plecata in afara tarii, ce trofeu sa mai fie Elena Udrea? Sau poate sa fiu exemplu ca vreodata daca ai fost impotriva sistemului ei niciodata nu te lasa. Toata lumea ma intreaba asta (daca plec din tara). Si unde sa te duci? Am fost plecata, am stat in puscarie afara. Domn’e, nu vreau sa ma duc sa colind puscariile lumii. Credeti ca mai pasa cuiva de niste romani haituiti la ei prin tara?”, a declarat Elena Udrea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.