Partidele vechi și ,,frăția rectorilor” susțin feudalizarea învățământului universitar
Ultima Ora

Ecaterina Andronescu: Nu exclud să candidez la șefia PSD

“Nu exclud” să candidez la șefia PSD, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Întrebată dacă vizează și o candidatură la prezidențiale, Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: “Nu îmi place să amestec lucrurile. Când ne ocupăm de educație, ne ocupăm de educație. Prea multă lume vorbește de politizarea educației”, scrie edupedu.ro

Amintim că ambițiile politice ale Ecaterinei Andronescu au devenit vizibile odată cu celebra scrisoare anti-Dragnea trimisă pe 14 august 2018. Pe atunci marginalizată în PSD, Andronescu i-a cerut președintelui social-democrat de la acea vreme, Liviu Dragnea, “să facă un pas în spate (…) și să se retragă din fruntea partidului”. Doar trei luni mai târziu, Andronescu a acceptat funcția de ministru al Educației în guvernul despre care până atunci spunea că nu o reprezintă și de la același Liviu Dragnea a cărui demisie o ceruse.

Pe 31 august 2018, când au apărut primele informații că Dragnea i-ar fi propus postul de ministru, Ecaterina Andronescu a declarat pentru G4Media.ro: ”Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”.

La începutul anului 2019, Edupedu.ro scria citând surse politice că Ecaterina Andronescu se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale. Contactată în ianuarie de Edupedu.ro și întrebată dacă posibilitatea de a candida la prezidențiale este de 0%, Andronescu a răspuns: “Nu. Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.