Dezastru. Comisia Europeană avertizează. Suntem sub media europeană la abandonul școlar
Bătaie cu pumnii și picioarele între 2 eleve din Vaslui. Imaginile au fost postate pe facebook
Ultima Ora Social

E haos în Bacău. Școlile se vor închide. Nu au apă de joi

Autoritățile din orașul Onești, județul Bacău, iau în calcul suspendarea cursurilor în școli după ce de patru zile nu este apă la robinete, din cauza unor avarii. Primarul spune că oamenii au ajuns la limita de suportabilitate din cauza lipsei de apă, conform mediafax.ro

Autoritățile din orașul Onești, județul Bacău, iau în calcul suspendarea cursurilor în școli după patru zile în care locuitorii nu mai au apă la robinete din cauza unor avarii repetate la conducta de apă.

„Am discutat în Comitetul pentru Situații de Urgență și despre suspendarea cursurilor școlare, nu am luat încă nicio decizie, urmează să discutăm din nou mâine (n.r. marți)”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul orașului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Prima avarie la conducta prin care este alimentat orașul a avut loc joi și a fost reparată, însă ulterior au apărut altele care, potrivit reprezentanților Companiei Regionale de Apă Bacău, sunt în curs de remediere.

Durata lucrărilor, spune primarul, nu poate fi estimată, deoarece sunt complexe.

Luni a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și s-a stabilit că va fi distribuită apă în 16 puncte din oraș, cu ajutorul pompierilor și a unei companii din cadrul primăriei.

„Spitalul nu are probleme pentru că folosește rezerva de apă pe care furnizorul este obligat să o asigure. Școlile încep să aibă probleme, vă dați seama, sunt atât de mulți copii care folosesc grupurile sanitare”, a declarat Nicolae Gnatiuc.

Potrivit acestuia, s-a ajuns la limita de suportabilitate.

„Conducta prin care se alimentează orașul Onești, în mod constant de joi, se strică și se repară, și apoi se strică în altă parte și tot așa. (…) Suntem foarte îngrijorați de situația asta, deja am ajuns la limita de suportabilitate. Practic, cetățenii municipiului sunt victime colaterale”, a spus Nicolae Gnatiuc, primarul orașului Onești.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.