Viorica Dăncilă: ”Am scos țara din noroaie!” În imagine: Autostrada Soarelui. Este franjuri, pericol public!
E greu cu autostrăzile. Lotul 3 al A1, Deva-Sibiu, înregistrează probleme noi
Ultima Ora Social

E greu cu autostrăzile. Lotul 3 al A1, Deva-Sibiu, înregistrează probleme noi

Lotul trei al autostrăzii A1 Deva-Sibiu înregistrează noi probleme, tasarea carosabilului cu o adâncime de 7 cm, pe ambele benzi, în zona Aciliu, la km. 276, la 200 sute de metri de locul unde, în 2015 și 2016, autostrada a fost închisă și parțial demolată după apariția unor fisuri, informează RRA.

La Aciliu, pe sensul de mers către Sebeș, viteza a fost limitată la doar 60 km/h iar o comisie tehnică a Companiei de Drumuri efectuează, joi, o nouă verificare pentru a identifica posibilele cauze ale tasării și soluțiile de remediere. După rezilierea contractului pentru grave probleme de calitate, lotul de autostradă dintre Săliște și Cunța mai are garanție, arată radioul public.

CNAIR a angajat un consultant – IPTANA, fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene – pentru a începe expertiza tehnică pe lotul trei al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva, tronsonul de autostradă cu o lungime de 21 de km al cărui contract a fost reziliat la sfârșitul lunii august pentru probleme de calitate. În funcție de rezultate se va lua o decizie în privința eventualei deschideri pentru lotul dintre Ilia și Holdea din jud. Hunedoara.

După rezilierea contractului, constructorul din Spania a deschis o acțiune în instanță împotriva Ministerului Transporturilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.