572 de milioane de lei alocate de Guvern pentru "Cornul, laptele şi fructul"
E dezastru în școli. Cornuri fără termen de valabilitate și mere stricate pentru elevi
Ultima Ora Social

E dezastru în școli. Cornuri fără termen de valabilitate și mere stricate pentru elevi

 Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, sesizează că în școlile din Teleorman elevii primesc cornuri fără termen de valabilitate, iaurt fără gust și mere stricate. ISJ confirmă că a primit mai multe sesizări și recomandă ca produsele să fie refuzate.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, susține că săptămâna trecută a făcut un tur al câtorva școli din Teleorman și a constatat că nu există termen de valabilitate la corn.

„Astea sunt unele dintre merele care se distribuie în școlile din Teleorman. Săptămâna trecută am făcut un tur al câtorva școli și am constatat că nu există termen de valabilitate la corn. Iaurtul este un fel de apă de ploaie, chiar dacă are numai 1.8% grăsime. Gustul nu era acru, doar unul anost. Adică… niciunul. Am mers la DSP, CJ etc. După intervenția mea… au apărut și termenele de valabilitate la cornuri. Acum văd că se continuă aceasta bătaie de joc. Nu înțeleg de ce nu se refuză aceste produse neconforme! Chiar nu înțeleg! De ce personalul care recepționează marfa… nu-și respectă fișa postului? Să înțeleg că există ceva presiuni pentru acceptarea unor produse care nu sunt conforme? Chiar nu pricep! De asemenea, nu se respectă nici termenele de livrare conform caietului de sarcini. Se aduce marfă pentru mai multe zile. Este un semnal de alarmă pe care-l trag. Sper ca ISJ, DSP, CJ și conducerile unităților de învățământ să acționeze-n consecință”, a scris Iulian Cristache pe Facebook, ilustrând mesajul cu fotografii.

Șefa Inspectoratului Școlar Teleorman, Valeria Gherghe, a declarat pentru MEDIAFAX că poate doar recomanda instituțiilor de învățământ din subordine să refuze produsele: „Da, am avut mai multe plângeri din partea școlilor cu privire la calitatea cornurilor, laptelui și merelor livrate elevilor prin programul național. Tot ce am putut să fac a fost să le recomand să nu le recepționeze și să le returneze”.

În același timp, Consiliul Județean Teleorman se gândește serios, având în vedere frecvența sesizărilor privitoare la calitatea îndoielnică a produselor date copiilor spre consum, să rezilieze contractele cu aceste firme.

„Da, am primit numeroase plângeri legate de calitatea produselor primite de copii și i-am rugat să nu se joace cu asta și să refuze produsele. O să avem și o acțiune comună cu DSP și ISJ . Dar sesizările au vizat calitatea cornurilor, lipsa termenului de valabilitate și acum asta cu merele. Cu merele până acum nu au mai fost plângeri. Eu recomand școlilor să nu recepționeze aceste produse, iar dacă firmele care le livrează nu rezolvă situația, am putea ajunge la rezilierea contractelor pentru că nu ne putem juca cu așa ceva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu.

DSP Teleorman, în schimb, susține că nu a primit plângeri pe această temă.

Consiliul Județean Teleorman a împărțit fondurile alocate programului național între cinci firme, dintre care două au fost implicate în scandaluri. Una dintre firme a fost acuzată că în 2015 ar fi livrat un corn cu o lamă de ras în interior, iar alta a fost protagonistă într-un scandal cu lapte toxic în anul 2013.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.