Alertă. Rectorii universităţilor vor avea doar două mandate
Revenirea studenților majorează prețul chiriilor. Cu cât s-au scumpit
Ultima Ora Social

E dezastru în educație. S-a înregistrat cel mai mic număr de studenți din ultimii 20 de ani

Dan Barna a afirmat, luni, că 377.000 de studenți încep săptămâna aceasta facultatea, fiind cel mai mic număr din ultimii 20 de ani. Liderul USR susține că de vină este migrația tinerilor și slaba calitate a sistemului de învățământ care se axează pe materie inutilă.

„Doar 377.000 de studenți încep astăzi facultatea, cel mai mic număr din ultimii 20 de ani. Cauza? Migrația tinerilor și slaba calitate a sistemului de învățământ care se axează pe multă materie inutilă, fără aplicabilitate în viața reală. Cifra este îngrijorătoare însă am convingerea că fenomenul poate fi stopat, acesta este și obiectivul meu în calitate de Președinte”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

Totodată, liderul USR a îndemnat tinerii care încep facultatea să se bucure de perioada studenției și să fie implicați.

„Dragi studenți, astăzi începe călătoria voastră ca adulți, dar și cei mai frumoși ani. Bucurați-vă de ei și de ce vă oferă, cereți mult de la profesori, fiți curioși, implicați-vă, vorbiți atunci când vi se impune o realitate cu care nu sunteți de acord. Fiți vocea generației voastre și construiți, începând de astăzi, România pe care o vreți în viitor”, a mai adăugat acesta.

Studenţii din toată ţara încep oficial, marţi, 1 octombrie, cursurile anulului universitar 2019-2020.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.