Dramă în Mediterană: Aproximativ 60 de migranţi s-au înecat! Încercau să ajungă în Europa! 5
Externe Ultima Ora

Dramă în Mediterană: Aproximativ 60 de migranţi s-au înecat! Încercau să ajungă în Europa!

Aproximativ 60 de migranţi care intenţionau să ajungă în Europa, între care femei şi copii, s-au înecat luni într-un naufragiu în largul Libiei, o nouă dramă a imigraţiei ilegale în Marea Mediterană, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a precizat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de capitala Tripoli, pe coasta de vest a Libiei, ţară din Africa de Nord aflată în haos din 2011.

”Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, a adăugat OIM pe contul său de Twitter, referindu-se la ”o altă tragedie” a migranţilor pe această ”rută periculoasă”.

OIM nu a precizat cetăţeniile migranţilor, dar imagini difuzate de organizaţie arată echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor vizibil epuizaţi, toţi părând a fi din ţări din Africa subsahariană.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii