Uluitor. S-au strâns 750 milioane de euro, donații pentru Catedrala Notre-Dame în 24 de ore
Ultima Ora Externe Social

Dramă colectivă. Notre Dame în flăcări înseamnă istoria și cultura creștinismului, patrimoniul umanității în flăcări

Zilele acestea trăim o dramă colectivă! Notre Dame în flăcări înseamnă istoria și cultura creștinismului, patrimoniul umanității în flăcări!

Catedrala Notre Dame a început să fie construită în 1163, devenind faimoasă și datorită romanului lui Victor Hugo, „Cocoșatul de la  Notre Dame”. Totodată, Catedrala Notre Dame este cel mai vizitat monument din Europa, având 30.000 de vizitatori pe zi.

In calitate de membră în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei  și de cetățean european îmi exprim solidaritatea față de poporul francez, de cei care susțin turismul cultural din toate colțurile lumii în aceste momente dramatice! Cu siguranță e o pierdere colosală pentru umanitate, dar am încredere în forța Franței si capacitatea ei de a surmonta orice obstacol, dramă, provocare!

In  țara drepturilor omului, a instituțiilor europene și  a solidarității, acest simbol al Parisului, al Europei și al lumii, al arhitecturii gotice medievale, trage lumii întregi în aceste zile un semnal de alarmă că Europa și valorile ei sunt în pericol. O capodoperă a umanității, Patrimoniu Mondial Unesco mistuit de flăcări ne arată cât de ușor un edificiu de peste 8 secole se poate prăbuși!

Ca și Catedrala Notre Dame, edificiul european are nevoie de solidaritate și cooperare transnațională! Franța, unul din motoarele Europei poate fi simbolul reconstrucției Uniunii Europene.

#Liberté, Egalité, Fraternité!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul USR Cristina Iurișniți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.