Ca pe vremea lui Ceaușescu, COPIII fac frigul în școli în centrul Capitalei.
Peste 2.300 de elevi maramureșeni din clasa zero primesc ghiozdane
Ultima Ora Social

DOTARE pentru școlile din România. ”Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”. Vezi despre ce este vorba

DOTARE pentru școlile din România. ”Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”. Vezi despre ce este vorba

Deputatul Teiș Alina, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse între bărbați și femei a prezentat într-o declarație de presă proiectul finanțat din fonduri europene „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”.

Condiții mai bune pentru desfășurarea actului educativ. Asta a fost una din promisiunile făcute în cadrul programului de guvernare. Promisiuni pe care, reușim să le îndeplinim cu fiecare program care se materializează.

Este foarte important ca școlile din România să se poată compara cu cele din Europa. Din toate punctele de vedere. Să existe dotări demne de secolul XXI, profesori competenți, iar elevii să obțină rezultate remarcabile la examene.

Una din dotările care cred că trebuie să existe în orice școală o reprezintă prezența internetului. E unul din elementele care îi ajută atât pe elevi, cât și pe profesori. În acest sens, un proiect a fost deja adoptat. Iar prin intermediul său, 4.500 de unități școlare din țara noastră vor avea acces la internet wireless.

Proiectul „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus” are o valoare totală de 44,95 milioane de euro. De pe urma acestor bani, vor avea de câștigat peste un milion de elevi și profesori, în următoarele 36 de luni, timp în care se proconizează că proiectul va fi demarat.

Consider că era nevoie de un astfel de proiect. Mai ales că accesul la resurse şi servicii digitale devine o resursă esenţială în procesul de predare-învăţare. Prin intermediul său, vorbim de o mai bună comunicare și colaborare. În plus, vorbim de eficientizarea actului educațional, întrucât accesul la informație se face mult mai rapid. Copiii au ocazia de a utiliza tehnologii informatice noi, indispensabile pentru un învățământ modern. Un învățământ în care se folosesc metode flexibile pentru dobândirea unui bagaj cât mai mare de informații.

Așadar, e o investiție bună și de durată. O investiție care, spun eu, va ajuta ca școlile din România să se ridice la nivelul celor din străinătate. Iar elevii noștri să se remarce prin performanțele obținute.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.