Dosarul Episcopului de Huși este redeschis. Acuzat de act sexual cu minori 1
Dosarul Episcopului de Huși este redeschis. Acuzat de act sexual cu minori
Ultima Ora Social

Dosarul Episcopului de Huși este redeschis. Acuzat de act sexual cu minori

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul Episcop de Huşi,Corneliu Onilă, este cercetat pentru act sexual cu minori.Surse judiciare afirmă că vor fi cerute DNA toate probele din dosarul de șantaj în care trei preoți au fost condamnați.

În dosarul fostului episcop Corneliu Onilă, procurorul general adjunct a solicitat instanţei redeschiderea urmăririi penale. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul Episcop şi alţi trei preoţi care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

În urma unor informaţii apărute în spațiul public, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a cerut instanţei redeschiderea cauzei.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis cererea procurorilor, iar dosarul urmează să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

„Admite cererea formulată de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi privind confirmarea redeschiderii urmăririi penale. În baza art. 335 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 2754/II/2/2019 din data de 08.08.2019 emisă de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 697/P/2017, astfel cum a fost îndreptată prin procesul verbal de îndreptare eroare materială din 14.08.2019 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale în cauza susmenţionată sub aspectul infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 alin. 3 lit. b Cod penal”, se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul Curţii de Apel Iaşi.

Potrivit unor surse, procurorii aşteaptă ca dosarul să se întoarcă de la instanţă, iar apoi urmează să fie solicitat de la DNA tot probatoriul administrat în dosarul de şantaj în baza căruia trei preoţi din Episcopia Huşilor au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu executare pentru că l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.