Lovitură pentru Donald Trump
Lovitură pentru Donald Trump
Breaking News Ultima Ora

DONALD TRUMP A SCĂPAT! CE AU DECIS SENATORII. CE A ZIS FOSTUL PREȘEDINTE AL SUA

Senatorii americani l-au achitat pe Donald Trump în al doilea său proces de impeachment. Mai precis, Senatul l-a achitat pe Donald Trump în procesul în care este acuzat de instigare la insurecție, după un proces care a durat doar cinci zile.

Democraţii nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi pentru a-l condamna pe Donald Trump în Senatul SUA în al doilea său proces de impeachment, relatează AFP, dpa şi Reuters.

Votul a fost de 57 pentru condamnare şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67. Totuşi, şapte republicani au votat împotriva lui Trump în cadrul celui de al doilea proces de impeachment.

Reacția lui Trump

Trump a dat publicităţii un comunicat după ce Senatul l-a achitat în al doilea proces de impeachment contra sa din ultimele 12 luni, întrucât colegii săi republicani au votat împotriva condamnării sale pentru “instigare la insurecţie” înaintea evenimentelor de la 6 ianuarie, când susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul.

Fostul preşedinte al SUA a promis că continue să apere “măreţia Americii”, potrivit AFP.

“Mişcarea noastră magnifică, istorică şi patriotică, ‘Make America Great Again’ este doar la început”, a precizat Trump în comunicatul său.

“În lunile care vor urma, voi avea multe lucruri de împărtăşit cu voi şi sunt nerăbdător să continui incredibila noastră aventură pentru măreţia Americii”, a adăugat miliardarul republican.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.