Alertă. SUA au sechestrat o navă nord-coreeană
Ultima Ora Externe

Donald Trump a izbucnit. Amenință că va închide granița cu Mexicul

Președintele american Donald Trump a amenințat din nou, miercuri, că va închide granița Statelor Unite cu Mexicul și a cerut Congresului să ia măsuri urgente pentru a stopa imigrația ilegală, despre care spune că reprezintă o urgență națională, potrivit Reuters, relalatat de mediafax.ro

„Congresul trebuie să elimine imediat breșele de securitate de la frontieră”, a scris Trump pe Twitter. „Dacă nu se va lua nicio măsură, granița sau porțiuni din graniță se închide. Aceasta este o urgență națională!”, a adăugat președintele american.

Donald Trump a declarat, vineri, că va închide granița săptămâna aceasta dacă Mexicul nu ia măsuri pentru a stopa migrația. Amenințarea a fost repetată marți, cu mențiunea că nu a fost luată momentan nicio decizie oficială și că problema va fi monitorizată.

Închiderea frontierei de sud a Statelor Unite ar perturba comerțul Statelor Unite și ar afecta milioane de persoane care trec granița dintre Mexic și Statele Unite în mod legal.

Oficialii Camerei de Comerț a Statelor Unite au discutat în ultimele zile cu oficialii de la Casa Albă pentru a prezenta clar „consecințele economice grave pe care această decizie le-ar putea genera la nivel național”, a anunțat Neil Bradley, reprezentant al Camerei de Comerț.

Președintele Trump a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. De data aceasta, Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.