Jocul ”de-a v-ați ascunselea” dintre șoferi și raderele Poliției Rutiere a luat sfârșit astăzi. Ce lege a fost dată
Ultima Ora Social

DOCUMENT. Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale

Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale

”Am asistat la o imensă manipulare. S-a spus că legea care interzice radarele ascunse a fost declarată neconstituțională. FALS!!! Radarele ascunse nu mai pot fi folosite la pândă. Ele trebuie amplasate la vedere, în locuri vizibile. De asemenea, radarele poliției nu mai pot fi instalate decât pe mașini inscripționate!

 

Toate aceste propuneri pe care le-am susținut în proiectul de lege, alături de colegul deputat Ioan Balan, sunt clarificate la alin. 4, declarat constituțional. Au fost declarate neconstituționale articolele referitoare la presemnalizarea radarelor, care au fost amendamente ale colegilor deputați din Comisia de transporturi. Nu ale inițiatorilor! E simplu de verificat pentru oricine face o comparație între forma adoptată de Senat, cea a inițiatorilor și forma finală de la Camera Deputaților, care a fost amendată.

 

Procedura parlamentară prevede că orice proiect de lege poate fi amendat de parlamentari. Așadar, puțină lectură înainte de a da verdicte nu strică nimănui, nici chiar celor care citesc doar ce le convine din decizia CCR.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florin Roman.

 

În documentele atașate vă prezint articolele declarate constituționale.

DOCUMENT. Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale 1 DOCUMENT. Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale 2 DOCUMENT. Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale 3 DOCUMENT. Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale 4

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.