Document! Harta infecțiilor cu Covid-19 în fiecare localitate 1
Ultima Ora #coronavirus Social

Document! Harta infecțiilor cu Covid-19 în fiecare localitate

Ministerul Sănătății a publicat luni harta privind rata de infectare cu COVID-19 în fiecare localitate din țară.

În această săptămână vor fi stabilite scenariile privind organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit hărții, există mai multe localități din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Dolj, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Mureș, Neamț, Brașov, Bacău, Iași, Buzău, Praghova, Maramureș, Argeș și Dolj care  se află în „scenariul roșu”, iar aici școala va începe exclusiv online.

HARTA ANALIZEI EPIDEMIOLOGICE

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

„Fiecare unitate școlară va decide și își va adapta scenariul la indicația DSP-urilor, inspectoratelor școlare județene și comitetelor pentru situații de urgență. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Analiza situației epidemiologice care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.