Din categoria ”nasol”: Primăria Capitalei se împrumută pentru a acoperi datorii… 1
Ultima Ora Social

Din categoria ”nasol”: Primăria Capitalei se împrumută pentru a acoperi datorii…

”Consiliul General al Municipiului București a aprobat contractarea și/sau garantarea unei/unor finanțări rambursabile interne şi/sau externe în valoare totală de până la 555.000.000 lei, în vederea refinanțării datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligațiuni realizată în anul 2015”, spune ultimul comunicat de presă al Primăriei Capitalei (PMB). Adică, se împrumută pentru a acoperii datorii. Menționăm că PMB are un buget anual de un miliard de euro.

Din categoria ”nasol”: Primăria Capitalei se împrumută pentru a acoperi datorii… 2

”Pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a capitalei României, este necesară implementarea unor proiecte de investiții complexe, a căror valoare depășește resursele alocate anual la bugetul local al Municipiului București”.

Adică, Municipalitatea nu renuță la investiții, nu se specifică ce fel de investiții, dar trebuie să își plătească, între timp, datoriile.

”Municipiul București a demarat procedura de atribuire de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea de obligațiuni destinate refinanțării emisiunii de obligațiuni municipale scadente la data de 4 Mai 2018”, se explică în comunicat.

Procedura a fost inițiată în data de 06.02.2018, prin publicarea în SEAP a Anunțului Publicitar nr. 152633 și pe site-ul instituției a Anunțului de participare și a documentației aferente, la secțiunea Achiziții – Direcția Management Proiecte şi Finanțări Externe

Ședința de deschidere a ofertelor de servicii financiare în legătură cu emiterea şi vânzarea de obligațiuni a avut loc în data de 14.02.2018, fiind depuse două oferte de către următorii operatori economici:

  • Asocierea BT Capital Partners SA și Banca Transilvania SA
  • Asocierea Banca Comercială Română SA, BRD – Groupe Société Générale SA și Raiffeisen Bank SA.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.