DIICOT a cerut SUA sprijinul FBI pentru analizele privind ADN-ul Luizei Melencu 1
Cazul Caracal. Procurorii DIICOT au chemat la audieri prietenele Luizei
Ultima Ora Justiție

DIICOT a cerut SUA sprijinul FBI pentru analizele privind ADN-ul Luizei Melencu

Procurorii DIICOT au solicitat autorităților din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI pentru realizarea analizelor în privința ADN-ului Luizei Melencu, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Solicitarea a fost trimisă în SUA de Ministerul Justiției.

Surse judiciare au precizat că procurorii DIICOT au solicitat autorităților din SUA sprijinul specialiștilor FBI în realizarea analizelor ADN în privința Luizei. Cererea procurorilor a fost transmisă într-un timp foarte scurt de Ministerul Justiției.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Însă INML a precizat, în urma analizelor, că nu a putut fi stabilit ADN-ul din rămășițe, deoarece oasele erau calcinate excesiv, de aceea procurorii au cerut o nouă expertiză.

DIICOT a cerut, marți, mamei Luizei, noi probe ADN, însă aceasta a refuzat procedura.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.