România educata, proiectul lui Iohannis
România educata, proiectul lui Iohannis
Ultima Ora Social

Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară, în cadrul proiectului „România Educată”

Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, organizată în cadrul proiectului „România Educată”

Administrația Prezidențială a organizat marți, 9 aprilie a.c., la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, al Asociației „Ține de noi” și al Fundației Hanns Seidel. Evenimentul a reunit peste 200 de participanți – reprezentanți ai autorităților publice locale și naționale cu responsabilități în domeniu, cadre didactice și elevi.

Cu acest prilej, doamna Ligia Deca, Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale, a prezentat rezultatele proiectului „România Educată”, precum și stadiul actual al demersului, fiind dezbătute, de asemenea, evoluția curriculumului național și oportunitățile de inovație curriculară disponibile.

Sesiunile plenare au fost urmate de două ateliere intitulate „Arhitectura curriculară de secol XXI la liceu”, respectiv „Reforma curriculară: unde suntem, cu ce rezultate și încotro ar trebui să ne îndreptăm”. Scopul acestora a fost de a colecta opiniile participanților într-un raport de eveniment care va fi valorificat în proiectul „România Educată” la momentul lansării rezultatelor finale.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a lansat, în decembrie 2018,  în dezbatere publică rezultatele proiectului „România Educată” – cel mai amplu demers de consultare dedicat viitorului educației, disponibile pe site-ul www.romaniaeducata.eu. În perioada următoare, Administrația Prezidențială va organiza o serie de evenimente pe teme importante pentru educația din România, ale căror concluzii vor fi integrate în rezultatele finale ale proiectului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.