Alertă de la Bruxelles. Oamenii lui Dragnea o sabotează pe Kovesi. Detalii de ultim moment despre audierea fostei șefe a DNA 1
Ultima Ora Justiție

Alertă de la Bruxelles. Oamenii lui Dragnea o sabotează pe Kovesi. Detalii de ultim moment despre audierea fostei șefe a DNA

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că socialiștii din Comisia LIBE au contestat procedura audierii celor trei candidați pentru Parchetul European, printre care se numără și Laura Codruța Kovesi, iar dacă au succes atunci audierea nu va mai avea loc marți după-amiază.

„Socialiștii și comuniștii din Comisia pentru libertăți civile (LIBE) a Parlamentului European au contestat procedura prin care vor fi audiați astăzi cei 3 candidați pentru poziția de Procuror European. De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul”, a scris Siegfried Mureșan, marți pe Facebook.

Liberalul a adăugat că va exista un vot pe această contestație în cadrul ședinței Comisiei LIBE, iar dacă va va fi aprobată, atunci audierea candidaților pentru funcția de procuror-șef european va fi amânată.

„Ce va urma acum? Astăzi la prânz în Comisia LIBE va avea loc un vot pe această procedură. Care va fi rezultatul votului? Eu cred că rezultatul votului va confirma această procedură și vom avea audierea în această după-amiază, așa cum este programat și așa cum este firesc. În cazul în care contestarea va avea succes, atunci nu vom avea nicio audiere în această după-amiază. Eu cred că această contestare și obstrucționarea socialiștilor și comuniștilor nu vor avea succes. Vă voi ține la curent”, a conchis Mureșan.

Laura Codruța Kovesi va fi audiată, marți, în ședința Comisiilor LIBE și CONT din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-șef european. Conform agendei oficiale afișate pe site-ul Comisiei LIBE, audierea celor trei candidați pentru șefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.

După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o ședință pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidați. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii