DESTINAȚII DE VACANȚĂ pentru Sărbătorile de Iarnă. Ce oferte aduc agențiile de turism
Ultima Ora Social

DESTINAȚII DE VACANȚĂ pentru Sărbătorile de Iarnă. Ce oferte aduc agențiile de turism

DESTINAȚII DE VACANȚĂ pentru Sărbătorile de Iarnă. Ce oferte aduc agențiile de turism

Vacanțele estivale s-au terminat. Însă, chiar dacă, probabil, prin conturile bancare bate ușor vântul, acum este momentul pentru alegerea destinației pentru sărbătorile de iarnă, toate agențiile de turism promovând oferte de tip „Early Booking“ cu reduceri considerabile.

Topul destinațiilor pentru sărbătorile de iarnă în Europa începe cu Laponia, „țara lui Moș Crăciun“, și continuă cu piețele de Crăciun din Germania și Austria. În Rovaniemi, reședința oficială a lui Moș Crăciun, veți avea ocazia să vă întoarceți în timp, să retrăiţi clipele minunate ale copilăriei, dar și să le oferiți copiilor un cadou de neuitat. Spectacolul feeric și, totodată, straniu al Aurorelor Boreale, pescuitul de somon la copcă, aventurile cu snowmobilul în „deșertul alb“ de la limita Cercului Arctic sau pârtiile nesfârșite de schi reprezintă doar alte câteva motive pentru a pregăti bagajele.

Piețele de Crăciun din Germania și Austria sunt și ele la mare căutare. Sigur, conform tradiției, Crăciunul se sărbătorește acasă, în familie, cu bucate specifice pe masă și cadouri frumos așezate sub bradul împodobit. Însă tot tradiția, dar de pe alte meleaguri, îi scoate pe localnici din case în straie de sărbătoare pentru a lua parte la târgurile de Crăciun. Așa că, sute de mii de turiști curioși străbat în lung și în lat Europa pentru a se distra și a vedea cum petrec alții de Crăciun.

DESTINAȚII DE VACANȚĂ pentru Sărbătorile de Iarnă. Ce oferte aduc agențiile de turism 1

Germania se află în topul țărilor în care piețele de Crăciun sunt aproape de importanță națională, sute de orașe și orășele îmbrăcând straie de sărbătoare. Nurnbergul, „capitala jucăriilor“, este o destinație de neratat. Aici, tradiția Chistkindlesmarkt datează încă din anul 1628, iar atmosfera medievală este “condimentată“ din plin cu miros de plăcinte, vin fiert și castane coapte. Bineînțeles, nu trebuie să ratați „3 im Weckla“ (3 cârnați în chiflă) dacă ajungeți în Handwerkerhof, piața din centrul vechi al așezării.

La Berlin, în capitala Germaniei, se organizează nu mai puțin de 60 de piețe de Crăciun, cea mai importantă fiind cea din Piața Gendarmenmarkt. Și, poate și mai autentic, istoria pieței de Crăciun din Leipzig datează din
anii 1700, printre atracțiile principale numărându-se o paradă a minerilor din zonă.

DESTINAȚII DE VACANȚĂ pentru Sărbătorile de Iarnă. Ce oferte aduc agențiile de turism 2

Viena, „orasul muzicii și al viselor“, dacă avem în vedere frumoasa moștenire lăsată de Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss sau Mahler, îmbracă și ea haine de sărbătoare de Crăciun, prima Dezemberbermarkt (Piața de decembrie) datând încă din secolul al XIII-lea. Principala piață de Crăciun este organizată în apropierea Palatului Schonbrunn, dar aproape tot centrul este în sărbătoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.