Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, susține respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități
Ultima Ora Social

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, susține respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, susține respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități, iar pentru a afla poziția Guvernului referitoare la noutățile din acest domeniu s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi.

„Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a lansat recent o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea legislaţiei referitoare la drepturile copiilor cu dizabilităţi. ONG-urile implicate în acest demers susţin că Guvernul are datoria de a schimba cadrul legal privind drepturile copiilor cu dizabilităţi în România, în vederea eliminării discriminării şi abuzurilor la care sunt supuşi aceştia”, a subliniat parlamentarul băcăuan, în documentul oficial înaintat conducerii MMJS.

În finalul interpelării, Elena Hărătău i-a cerut ministrului Budăi să răspundă la următoarele aspecte: „1. Care este numărul actual al copiilor cu dizabilităţi din România şi câţi dintre ei sunt în judeţul Bacău?; 2. Câți dintre aceștia dețin oficial certificate de handicap?; 3. Câte familii de români estimaţi că nu şi-au înregistrat copiii cu dizabilități, din cauza unor motive precum lipsa de informaţii, prejudecăţi sau birocraţie?”.

„Din nefericire, încă există familii care nu și-au înregistrat copiii cu astfel de afecțiuni, din diverse motive, majoritatea din cauza lipsei de informare sau a constrângerilor de ordin social și financiar. Acești copii trebuie să intre în legalitate și să beneficieze de serviciile oferite de stat pentru ei. Sunt convinsă că ministrul Muncii va aduce lămuririle necesare, pentru ca părinții copiilor cu dizabilități să știe ce au de făcut”, a concluzionat deputatul social democrat într-un comunicat remis newsteam.ro

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii