Declarație șocantă a Bisericii ortodoxe române despre homosexuali. ”Se pot căsători dacă respectă”
Ultima Ora Social

Declarație șocantă a Bisericii ortodoxe române despre homosexuali. ”Se pot căsători dacă respectă”

Declarație șocantă a Bisericii ortodoxe române despre homosexuali. ”Se pot căsători dacă respectă”

Dacă s-ar organiza un referendum contra corupției, ne-am implica și în acesta, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

”Dar nu e singurul referendum pe care noi l-am susține. Dacă s-ar organiza un referendum contra corupției, cu măsuri contra corupției, ne-am implica și în acesta. Antidotul la corupție este credința! Un creștin adevărat internalizează valori care nu îl fac un om corupt. Biserica Ortodoxă Română a dat tot timpul mesaje în momentele cheie ale luptei anticorupție din România și rămânem angajați în această temă”, a declarat Vasile Bănescu, pentru libertatea.ro.

La insistențele reporterului Libertatea, acesta a precizat: ”Da (ne-am implica). Și sper că nu numai noi, ci și celelalte culte, pentru că e importantă pentru societate lupta împotriva corupției”.

Bănescu a mai spus, în același interviu, că nu există ”dreptul la căsătorie pentru persoane de același sex” și că o persoană homosexuală se poate căsători, dacă respectă regulile acestei instituții: să aibă peste 18 ani și… un partener de sex opus.

El a insistat că prin schimbarea definiției familie din Constituție din ”uniunea dintre doi soți” în ”uniunea dintre un bărbat și o femeie” nu se încalcă drepturile persoanelor de același sex. Se vorbește de un drept care nu există în jurisprudența europeană, respectiv dreptul la căsătorie pentru persoanele de același sex, a mai punctat acesta.

”Cei care vorbesc asta vorbesc despre un drept care nu există, se numește dreptul la căsătorie pentru persoane de același sex. În toată jurisprudența europeană nu există un asemenea drept. Și, dacă stăm să ne gândim bine, dreptul la căsătorie nici nu poate fi clamat nici de noi, heterosexualii. De ce spun asta, e un drept care poate fi comparat cu dreptul la sănătate, cu dreptul de a încheia un contract. Căsătoria, până la urmă, civilă este un contract, ea nu e o legalizare sau o eliberare a unui certificat pentru iubire. Am înțeles că se vorbește acum că limităm dreptul la iubire al cuiva, nici vorbă de așa ceva. Căsătoria este o instituție cu niște reguli structurante ale ei. În această instituție intri prin vocație. Unii au vocația celibatului, alții a familiei, fiecare este liber să aleagă sau nu. Inclusiv o persoană homosexuală se poate căsători, doar dacă respectă regulile acestei instituții: adică să aibă cel puțin 18 ani, sau 16 cu voia tutorelui, să nu fie o persoană alienată mintal și să nu aleagă ca partener al ei o persoană de grad apropiat de rudenie, dar să fie, evident, un partener de sex opus”, a explicat Vasile Bănescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.