Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie
Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie
Exclusiv Social Ultima Ora

FOTO. Decizie finală în Dosarul Colectiv. Piedone merge 4 ani la Pușcărie. Fostul primar al Sectorului 5 a ajuns la Penitenciarul Rahova

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel. Totodată, Piedone nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani.

Cristian Popescu Piedone s-a predat la poliție imediat după anunțarea sentinței și a fost dus ulterior la Penitenciarul Rahova, unde a fost întâmpinat de câțiva susținători.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

FOTO. Decizie finală în Dosarul Colectiv. Piedone merge 4 ani la Pușcărie. Fostul primar al Sectorului 5 a ajuns la Penitenciarul Rahova 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.