Cazul Sorina. Judecătorii dau verdictul. Află dacă va părăsi su nu România pentru a ajunge la părinți în SUA
Decizie finală în cazul Sorinei. Ce au hotărât judecătorii
Ultima Ora Justiție Social

Decizie de ultimă oră: Sorina rămâne în România

Magistrații au luat o decizie în dosarul Sorinei. Momentan fetița adoptată din Baia de Aramă va rămâne în România. 

Judecătoria din Mehedinți cere acte ale adopției în cazul Sorinei, iar judecătorii vor da un verdict pe data de 3 iulie, privind ordonanța președințială, susține România TV. Până atunci, fetița adoptată rămâne în continuare în România.

Familia adoptivă a cerut instanței să îi fie pusă la dispoziție cererea procurorului general al României. De altfel, magistratul de la judecătoria din Drobeta Turnu Severin a cerut informații suplimentare de la Parchetul General, dar și de la DGASPC Mehedinți.

Magistratul are nevoie de informații despre perioada minimă necesară pentru ca Sorina să fie audiată. Fetița va ajunge și ea în fața anchetatorilor, mai susține sursa citată.

”Consider că este un demers de rea credință. A fost trimisă la dosarul cauzei, cu cinci minute înainte de ședință, o cerere reconvențională. Puteau să trimită această cerere cel târziu marți pentru ca și celelalte părți să ia cunoștință de ea. Nu au timbrat cererea astfel că instanța a fost pusă în imposibilitatea de a soluționa cauza astăzi. Dumnealor cereau ca în cazul în care se admite solicitarea domnului procuror general, celelalte părți să fie obligate la plata sumelor de bani pe care părinții adoptivi le pierd pentru a sta aici în țară”, a precizat avocatul Victor Dumitrică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.