Decizia momentului în Ucraina. Vladimir Putin nu se aștepta la acest plan al lui Zelinski 1
Exclusiv Externe Ultima Ora

Decizia momentului în Ucraina. Vladimir Putin nu se aștepta la acest plan al lui Zelinski

Autoritățile militare de la Kiev au anunțat că în perioada imediat următoare vor mobiliza un milion de oameni care să lupte pe fronturile din estul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale din Ucraina, Oleksiy Reznikov.

„În acea perioadă, vom ţine apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie.

Presiunea tot mai mare a sancţiunilor împotriva Rusiei şi creşterea asistenţei străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condiţiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate şansele de a obţine vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina.

În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voinţă şi răbdare”, a precizat ministrul Reznikov.

 

În prezent, Ucraina are 13 brigăzi complet operaționale, fiecare cu câte 9.000 de soldați. De exemplu, în zona Harkov luptă Brigăzile 92 și 127, succesul lor împotriva forțelor rusești fiind total. Armata rusă a fugit din zonă după ce a suferit pierderi foarte mari estimate de specialiștii militari la 70 la sută.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.