Ziua Națională a României în Afganistan
Ultima Ora Social

De Centenar, românii sunt provocați. Un primar le propune ”ștafeta timpului”

De Centenar, românii sunt provocați. Un primar le propune ”ștafeta timpului”

Primăria Reşiţa îi provoacă pe toţi locuitorii municipiului la o acţiune plină de încărcătură emoţională şi semnificaţie istorică, respectiv, la o ştafetă a timpului.

„România anului 2018 se află în Centenar, sărbătoarea care ne aminteşte de oamenii acelei generaţii, care şi-au făcut pe deplin datoria, de sacrificiul lor pentru existenţa noastră de astăzi. Este sărbătoarea care trebuie să ne dea putere şi să ne responsabilizeze pentru anii ce vor urma. Adevărul istoric este relativ şi interpretabil, dar el rămâne adevăr. Iar adevărul unei naţii este despre valorile ei. Incompetenţa şi deznădejdea nu construiesc, doar dărâmă. În schimb, compasiunea şi curajul sunt temelia unui viitor construit pe adevăratele valori ale unui popor unit. Este important să înţelegem că modul în care ne trăim noi viaţa astăzi, îi influenţează pe cei care vin după noi”, afirmă primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Prin urmare, Primăria Reşiţa îi provoacă pe reşiţeni să pună, împreună, temelia următorilor o sută de ani. „Suntem noi modele de inspiraţie pentru următoarea generaţie? Care sunt principiile pe care ne construim viitorul, al nostru şi al lor? Cum ne asumăm faptele prezentului? Ce moştenire lasăm? Ce ne-am dori să ştie locuitorii Reşiţei de atunci, despre cei de acum? La aceste întrebări sunt invitaţi reşiţenii să răspundă în cadrul acestei acţiuni pe care Primăria Reşiţa o lansează pentru a marca, în mod inedit, un secol de la Marea Unire”, explică Ioan Popa.

Cei care doresc să transmită printr-o scrisoare, câteva rânduri, un gând, o trăire, un sentiment, un sfat, o realizare, o dezamăgire, un plan de viitor, o viziune asupra României şi a Reşiţei, sunt aşteptaţi să le depună în urna amplasată în holul primăriei, acestea urmând a fi închise într-o „capsulă a timpului”, care va fi îngropată în centrul civic al municipiului, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Centenar.

Capsula urmează a fi deschisă la aniversarea a 200 de ani de România, la 1 decembrie 2118.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.