Românul este campionul mondial
Românul este campionul mondial
Exclusiv Sport Ultima Ora

ȘOC. David Popovici, 18 ani, ar putea pleca din România. Șefa de la natație, Camelia Potec a făcut dezvăluirea. VIDEO

Multiplul campion mondial, la înot, David Popovici, ar putea părăsi România, în cel mai scurt timp.

Camelia Potec a fost invitată la emisiunea AS.ro LIVE şi a făcut anunţ despre viitorul lui David Popovici. Înotătorul român a împlinit 18 ani şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat.

A fost asaltat cu oferte pentru a-şi continua studiile în Statele Unite. Campioana olimpică de la Atena a anunţat că România nu îl va pierde pe Popovici cel puţin până în 2024.

„Îl ţine România pe David Popovici şi de la anul?”, a fost întrebarea primită de Camelia Potec.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a anunţat care este situaţia, în momentul de faţă.

Camelia Potec, anunţ despre viitorul lui David Popovici

David Popovici ar urma să analizeze în detaliu toate ofertele abia după ce va da BAC-ul. În prezent, şansele de a rămâne în România sunt de 50%.

„Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte.

Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în 10 septembrie sau 1 septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români.

Proiectul se face pe un ciclu olimpic. Din păcate acest ciclu olimpic a fost mai scurt, pentru că Jocurile Olimpice au fost în 2021. Deci este de doar 3 ani, dar decizia se face pe ciclu olimpic.

„Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024”

(Dan Pavel: Din ce îmi spui, eu înţeleg că înclini mai mult să crezi că după Jocurile Olimpice David Popovici va pleca) Nu, dar există şanse. Sunt 50% şanse. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă 2 medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… e vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024.

În cazul în care Doamne fereşte nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: ‘Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot’.

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba„, a declarat Camelia Potec la AS.ro LIVE.

David Popovici ar putea pleca din România, spune Camelia Potec
David Popovici ar putea pleca din România, spune Camelia Potec

David Popovici a avut un 2022 de vis, în care a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber. Popovici a recunoscut, anul trecut, că a primit o ofertă chiar şi de la Harvard.

Ce propunere i-a făcut Ion Ţiriac lui David Popovici

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!‘”, a spus Ion Țiriac.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.