Danemarca a învins Franța în finala Campionatului Mondial de Handbal
Danemarca a învins Franța în finala Campionatului Mondial de Handbal
Sport Ultima Ora

Danemarca a câștigat Campionatul Mondial de Handbal. Este al 3-lea titlul consecutiv

Danemarca este noua campionă mondială la handbal masculin.

Danemarca s-a impus la Stokcholm, cu 34-29 (16-15), în fața campioanei olimpice en-titre, Franța, cucerind astfel pentru a 3-a oară consecutiv, titlul de campioană mondială.

Danezii au cucerit trofeul pentru a treia oară consecutiv, după ediţiile CM din 2019 şi 2021.

În urma disputării finalei, Danemarca este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, adversara sa Franţa fiind calificată la turneul final în calitate de gazdă.

Tot duminică, în finala pentru medalia de bronz, Spania – Suedia, scor 39-36 (18-22). În semifinale, identice cu cele de la ediţiile din 2011 şi 2021, Danemarca – Spania 26-23 şi Franţa – Suedia 31-26.

Reprezentativa Danemarcei a condus pe tot timpul meciului de pe „Tele2 Arena”, fiind la un moment dat și la 5 goluri avans. Francezii au reușit să reducă din diferență, iar la pauza meciului, formația lui Nikolaj Jacobsen conducea cu doar un gol, scor 16-15.

În cea de-a doua repriză, danezii, cu Mikkel Hansen în frunte, au reușit să marcheze de alte 18 ori, scorul final fiind de 34-29.

Danemarca este noua campioană mondială la handbal
Danemarca este noua campioană mondială la handbal

Starul în vârstă de 35 de ani a reușit să marcheze doar un gol în finala disputată în Suedia, însă au ieșit la rampă Rasmus Lauge și Simon Pytlick, care au înscris 10, respectiv 9 goluri.

De partea cealaltă, la francezi, cei mai buni marcatori au fost Remili, cu 6 goluri, și Mem, care a reușit să înscrie de 5 ori.

Pe arena „Tele2”, nu mai puțin de 25 de mii de spectatori au fost prezenți la succesul danezilor, 15.000 de suporteri fiind chiar din țara Danemarca.

Danemarca a devenit pentru a treia oară consecutiv campioana mondială, fiind și prima națională care reușește trei titluri consecutive.

Mai mult, nordicii au reușit să le devanseze pe Rusia și Germania la titluri cucerite, în fața acestora fiind acum doar 3 națiuni: Franța, Suedia și România.

Topul naționalelor care au câștigat Campionate Mondiale!

1. Franța – 6 titluri

2. Suedia – 4

2. România – 4

3. Danemarca – 3

4. Germania – 2

4. Rusia – 2

4. Spania – 2

Finala mică, la fel de spectaculoasă

În finala mică a Campionatului Mondial de handbal din Suedia s-au înfruntat Spania și Suedia.

Țara gazdă a condus la pauză, scor 22-18, dar spaniolii au reușit să facă „remontada” după revenirea de la vestiare și să câștige medalia de bronz.

Pentru Spania cel mai bun marcator a fost Figuera, cu 9 goluri, în timp ce pentru nordici Wanne a marcat și el tot de 9 ori.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.