Cutremurător. Un nou caz care zguduie România
Ultima Ora Social

Cutremurător. Un nou caz care zguduie România

Cutremurător. Un nou caz care zguduie România

O femeie în vârstă de 31 de ani din Iași a pierdut sarcina după ce a fost plimbată, pe jos, între două maternități . Tânăra a ajuns la Maternitatea „Cuza Vodă“, acolo unde se afla medicul care i-a supravegheat sarcina. Acesta era însă în concendiu, iar un rezident a refuzat să preia cazul și a trimis-o pe femeie către maternitatea de gardă din ziua respectivă. Femeia a ajuns acolo pe cont propriu, pierzând ulterior sarcina. Acum, ea și-a angajat un avocat pentru a da maternitatea în judecată.

Tânăra în vârstă de 31 de ani a început să se simtă rău, sâmbătă seară. Până atunci, femeia și-a monitorizat sarcina în permanență, la un medic de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, iar ultimele analize efectuate pe 26 iunie au arătat o evoluție normală a sarcinii. Când a început să se simtă rău, tânra a decis să meargă la maternitate. Știa că doctorul ei este în concediu, însă s-a gândit că cineva îi va ține locul. A așteptat o oră ca cineva să o consulte. Un medic rezident i-a spus după ecografie că este totul bine, deși mama tinerei susține că aceasta se simțea rău și sângera.

De la maternitatea Cuza Vodă, femeia a fost trimisă la spitalul de gardă, respectiv maternitatea Elena Doamna, pe cont propriu. Ceea ce s-a și întâmplat. Viitoare mamă a mers pe jos, iar ulterior a născut un copil care nu a supraviețuit. Medicii Maternitatii „Elena Doamna“ au spus că fătul nu prezenta semne de viaţă, fiind considerat un avort în evoluţie.

Cei de la Cuza Vodă se apără și ei. Spun că gravida nu era o urgență când a ajuns și a fost dirijată conform procedurilor medicale. Familia tinerei spune că va depune o plângere pentru a se stabili vinovatul și pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.